Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πίσω από τις φιέστες οι τεράστιες ελλείψεις

Μια ακόμη φιέστα έστησε προχτές η κυβέρνηση, αυτήν τη φορά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου με καθυστέρηση μηνών από την έναρξη της πανδημίας και ετών από ανάγκες που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, ο υπουργός Υγείας, B. Κικίλιας, εγκαινίασε 12 κρεβάτια ΜΕΘ, παρουσία και των ιδιωτών χορηγών.

Πρόκειται για δωρεά που διαφήμιζε ήδη από το καλοκαίρι η κυβέρνηση και ενώ, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ακόμη και τώρα δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο σε αριθμό κι εξειδίκευση προσωπικό (υπάρχουν 24 αντί για 36 νοσηλευτές, όλοι επικουρικοί), δεν έχουν εγκατασταθεί τα κεντρικά μόνιτορ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η υλικοτεχνική υποδομή δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των ΜΕΘ Covid, καθώς δεν υπάρχουν γραφεία, αποδυτήρια, μπάνια, αποθήκες...

Οι ελλείψεις δεν κρύβονται ούτε ικανοποιούνται με τα 12 κρεβάτια ΜΕΘ

«Οι ελλείψεις στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας δεν μπορούν να μπουν "κάτω από το χαλάκι" της δωρεάς 12 ΜΕΘ από ιδιώτες», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη, καταγγέλλοντας τις φιέστες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με τα εγκαίνια των 12 κρεβατιών ΜΕΘ, τα οποία «δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεταφορά πριν από λίγες μέρες διασωληνωμένων ασθενών στο Νοσοκομείο της Κορίνθου λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ».

«Οι ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό είναι τεράστιες, είναι χρόνιες και έχουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του Νοσοκομείου που συνειδητά απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα Υγείας», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τονίζει πως την τελευταία πενταετία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία έχουν θησαυρίσει πάνω στις ελλείψεις του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

«Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ η πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σε υποδομές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Είναι ανάγκη η ουσιαστική επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας του νοσοκομείου», υπογραμμίζει και δηλώνει τη στήριξή της στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ