Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μεγάλη πίεση και εξουθενωμένοι υγειονομικοί

Παραμένει η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας, αφού παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές εμφανίζουν μια μικρή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ, συνολικά 71 κλίνες, και στα πέντε νοσοκομεία παραμένουν καλυμμένα. Το μόνο στήριγμα των ασθενών είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που όμως είναι ήδη εξουθενωμένο από τα ωράρια, χωρίς ρεπό, νύχτα - μέρα.

Λόγω της υποστελέχωσης, καλούνται γιατροί άλλων ειδικοτήτων να συνδράμουν την αντιμετώπιση των ασθενών, χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία και καμία προετοιμασία. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό, που ρίχνεται στη μάχη χωρίς να του έχουν δείξει ούτε καν πώς φοράνε την ειδική στολή.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που σημειώνει πως «τα σωματικά και ψυχολογικά αποθέματά μας εξαντλούνται από τη συνεχή πίεση, από την έλλειψη εφεδρειών και από τον ελλιπή σχεδιασμό (...) Εχουν αναδειχθεί όλα τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που πηγάζουν από τη συνεχή υποχρηματοδότηση και από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα. Υπερβάλλοντας εαυτόν παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά καθημερινά αποδεκατιζόμαστε γιατί δεν είμαστε άτρωτοι στην Covid-9. Πάνω από 100 εργαζόμενοι νοσούν, ακόμη πολλές δεκάδες λείπουν με άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων. Ζητούμε συνεχώς να γίνουν προσλήψεις με διαδικασίες - εξπρές που όμως δεν έρχονται».

Αντίστοιχη είναι η εικόνα από το Νοσοκομείο Τρικάλων, με την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων να επισημαίνει πως «πάνω από 50 συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει ή βρίσκονται σε καραντίνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει εξασφαλισθεί επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις».

Τέλος, 86 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες στις φυλακές Λάρισας. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται «στοιβαγμένοι» σε ακατάλληλους χώρους, θέτοντας έτσι σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία τους. Να σημειωθεί ότι ένας φύλακας της εξωτερικής φρουράς έχασε τη ζωή του από κορονοϊό το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ