Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σχέδια για λιανεμπόριο και νυχτερινό ωράριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «προσαρμογής» του νυχτερινού ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας στην περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας χτες στον «ΑΝΤ1».

Επανέλαβε ότι σχολεία, εστίαση, καφέ, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα θα είναι κλειστά μέχρι τις 7 Γενάρη, καθώς «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό, παρά τον ένα μήνα της καραντίνας» και ταυτόχρονα «υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του επιδημιολογικού φορτίου». Πρόσθεσε ότι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τις δραστηριότητες των κομμωτηρίων θα γίνουν στο τέλος της βδομάδας.

Διευκρίνισε ότι «εάν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει κάποια προσαρμογή στο νυχτερινό ωράριο. Πρώτον, γιατί το ωράριο του λιανεμπορίου μπορεί να διευρυνθεί, για να μην έχουμε συνωστισμό και, δεύτερον, γιατί μετά το κλείσιμο ενός καταστήματος, θα πρέπει να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος, προκειμένου να επιστρέψει και ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής στο σπίτι του».

Τόνισε ότι ενόψει εορτών «μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται». Μόνο «θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ' αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους».

Στο μεταξύ, χτες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, σχετικά με τον «τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες», με τις σχετικές ανακοινώσεις να παραπέμπονται για τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ