Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Σε εργολαβική εταιρεία η καθαριότητα και η φύλαξη

Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα) επιταχύνει τις εξελίξεις για να παραδώσει σε εργολαβική εταιρεία την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες ενεργοποίησε τον σχετικό διαγωνισμό, χωρίς καμία προειδοποίηση, με συνέπεια δεκάδες συμβασιούχοι, που εργάζονται ήδη στις δημόσιες δομές Υγείας και δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό αλλά και ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις, να κινδυνεύουν είτε με απόλυση είτε να ξαναπιάσουν δουλειά με χειρότερους όρους.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Υγειονομικών Καρδίτσας,«η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, που όπως αποδεικνύεται ήθελε μόνο να ρίξει στάχτη στα μάτια των συμβασιούχων εργαζομένων όταν πριν από 2 μήνες ψήφιζε τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων στους ήδη εργαζόμενους στην καθαριότητα και φύλαξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει πάνω στο τερατούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έδινε απλά τη δυνατότητα στις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων να επιλέγουν ανάμεσα σε ατομικές συμβάσεις και εργολαβικές εταιρείες, με βάση το οικονομικό όφελος».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η διάδοχη εργολαβική εταιρεία καθαριότητας καλεί τηλεφωνικά τις νυν εργαζόμενες καθαρίστριες για να τις προσλάβει με λιγότερες ώρες και με μικρότερους μισθούς απ' ό,τι σήμερα, δηλαδή λιγότερο από 4 ώρες τη μέρα για λιγότερα από 360 ευρώ το μήνα! Με περισσό θράσος μάλιστα προειδοποιεί ότι θα κρίνει εάν είναι κατάλληλες για αυτήν την εργασία, επιβλέποντας τη δουλειά τους όσο ακόμα διαρκούν οι παρούσες συμβάσεις τους».

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε πάλη για να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Να ακυρωθούν τώρα οι συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ με τις εργολαβικές εταιρείες για την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας. Να υπάρξει άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ