Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στον «τζόγο»... η «ασφάλεια» και των ηλικιωμένων

Ομολογία των τεράστιων ελλείψεων στα δημόσια γηροκομεία και τις προνοιακές δομές, οι οποίες μετά από 9 μήνες με διαρκείς συρροές κρουσμάτων και ανθρώπινες απώλειες μεγαλώνουν, αποτελεί η «δωρεά» του ΟΠΑΠ, όπως και το καλωσόρισμά της από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Πρόκειται για γάντια και προστατευτικές μάσκες για να μπαλωθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε τέτοιες μονάδες σε όλη τη χώρα, που αποτελούν την άλλη όψη της διαχρονικής υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτονται οι τραγικές αυτές ελλείψεις, οι οποίες στοιχίζουν σε ζωές ειδικά ηλικιωμένων, η υφυπουργός βρήκε την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι «η δωρεά αυτή έρχεται να αποδείξει τη σημασία που έχει η συστράτευση δημοσίων και ιδιωτικών πόρων», και ότι το υπουργείο ενώνει «τις δυνάμεις με τον ιδιωτικό τομέα», προλειαίνοντας το έδαφος για νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και τη διεύρυνση των ΣΔΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση μέσα στην καρδιά της πανδημίας απολύει το 50% των επικουρικών στις ήδη υποβαθμισμένες δημόσιες προνοιακές δομές.

Συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό γηροκομείο στη Λαμία

Μόλις δύο μέρες πριν, αυτήν τη φορά στη Λαμία, μετά τον εντοπισμό στο πλαίσιο ιχνηλάτησης άλλου περιστατικού βρέθηκε εργαζόμενη σε ιδιωτικό γηροκομείο της περιοχής θετική στον κορονοϊό. Λήφθηκαν τότε 50 δείγματα εκ των οποίων 18 ήταν θετικά (14 τρόφιμοι και 4 εργαζόμενες)!

Τη μεγάλη ανησυχία που προκαλεί αυτή η κατάσταση αναδεικνύει η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, απαιτώντας την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους που διαμένουν σε γηροκομεία. Επισημαίνει τις «ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου και στον τομέα της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων» και τονίζει την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε τρόφιμους και προσωπικό σε τέτοιους χώρους, να ελέγχεται το επισκεπτήριο και προφανώς να υπάρχει επισταμένη ιατρική παρακολούθηση για την άμεση παρέμβαση.

Αναδεικνύει ότι τα προνοιακά ιδρύματα «λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχουν τη νομική κάλυψη και υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής για την Υγεία και την Πρόνοια στη λογική του κόστους - οφέλους» και τονίζει ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας που υλοποιούν χρόνια τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ.

Πρόκειται, επισημαίνει, «για τη συνέχεια της πολιτικής που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες του προϋπολογισμού αφήνοντας την Υγεία και την Πρόνοια στην εκμετάλλευση των ιδιωτών» και καταλήγει απευθύνοντας κάλεσμα στο λαό της περιοχής «να διεκδικήσει άμεσα μέτρα, ΤΩΡΑ, σε όλες τις προνοιακές δομές, σε κάθε χώρο ευπαθών και ευάλωτων ομάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ