Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραμένουν στο «κόκκινο», παρά τη σχετική μείωση των εισαγωγών

Μακραίνει η λίστα των υγειονομικών που «φεύγουν» χτυπημένοι από τον κορονοϊό

INTIME NEWS

Με 2 κλίνες κενές ξεκίνησε χτες το πρωί την εφημερία του το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έχοντας ήδη στις κλινικές του 22 ασθενείς με κορονοϊό.

Το «Παπανικολάου» βγήκε από την εφημερία με 4 κλίνες ΜΕΘ κενές, μετά από πολύ καιρό, και 57 εισαγωγές. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εφημερία που πραγματοποιεί με λιγότερες από 60 εισαγωγές ασθενών. Και προφανώς είναι τέτοια η πίεση που υπάρχει από την υπόλοιπη νοσηρότητα του πληθυσμού, που σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως η μία Παθολογική μετατράπηκε σε κλινική νοσηλείας μη Covid περιστατικών.

Σταδιακά φαίνεται να μειώνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Ενδεικτική είναι η εικόνα από τα νοσοκομεία της Πέλλας. Στην Εδεσσα φαίνεται ότι οι εισαγωγές περιστατικών Covid έχουν μειωθεί κατά 25% και χτες υπήρχε και μία κενή κλίνη ΜΕΘ. Σε πληρότητα παραμένει όμως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Το φιλότιμο και η αυτοθυσία των υγειονομικών κρατούν τα νοσοκομεία όρθια, παρά την κούραση από την υπερεφημέρευση, την εντατικοποίηση λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού αλλά και την ασθένεια δεκάδων συναδέλφων τους.

Κάποιοι μάλιστα δεν τα καταφέρνουν, όπως ο 55χρονος γιατρός από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες με κορονοϊό.

Και δεν είναι ο μόνος, αφού ο αριθμός των νεκρών υγειονομικών αυξάνεται τις τελευταίες μέρες, όπως και αυτός των υγειονομικών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις κλινικές και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Μόνο από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χτες είχαν χάσει τη μάχη με τον ιό 4 υγειονομικοί (2 από το Νοσοκομείο Καβάλας, 1 από το Νοσοκομείο Νάουσας και 1 από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών).

Και χτες το πρωί ακόμα ένας υγειονομικός άφησε την τελευταία του πνοή, στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Πρόκειται για έναν 60χρονο, προϊστάμενο της νοσηλευτικής υπηρεσίας της Βραχείας Ογκολογικής του «Παπαγεωργίου», ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα. Εδωσε τη μάχη επί 25 μέρες, τις 13 διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Οι συνάδελφοί του δηλώνουν συγκλονισμένοι, αλλά και οργισμένοι για τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται καθημερινά να δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αποχαιρέτησε τον νοσηλευτή «με την ελπίδα πως η δική του απώλεια θα είναι η τελευταία στον μακρύ και δύσβατο δρόμο που περπατάμε, με την πίστη πως θα αγωνιστούμε με κάθε μας ικμάδα μέχρι και ο τελευταίος ασθενής να βγει υγιής από τις κλινικές και τις μονάδες μας, με την πεποίθηση πως θα δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας, που και ο ίδιος υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια».

Στην Κοζάνη

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα αποδείχθηκαν οι δηλώσεις του διευθυντή του «Μαμάτσειου» ΓΝ Κοζάνης περί έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με 10 κλίνες στο Νοσοκομείο της Κοζάνης στις 30/10.

Πέρα από το γεγονός ότι οι κλίνες αυτές θα ήταν μια λύση ανάγκης, προκειμένου να υποστηριχθούν διασωληνωμένοι ασθενείς εν αναμονή εύρεσης κλίνης σε «κανονική» ΜΕΘ σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, αποδεικνύεται ότι πάνω από μια βδομάδα μετά δεν άλλαξε κάτι, καθώς δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή ενός εντατικολόγου που μέχρι στιγμής είναι αποσπασμένος στη ΜΕΘ του ΓΝ Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου θα επιχειρήσει να ανοίξει η ΜΕΘ στις 11/12, με 5 κλίνες αυτήν τη φορά, οι οποίες - σημειωτέον - αυτήν τη στιγμή, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, λειτουργούν ως κλίνες ΜΑΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ