Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με επιμονή στις «μεταρρυθμίσεις υποδομής» και τις παροχές στο κεφάλαιο

Eurokinissi

Τον τόνο της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής έδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χτες σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προδιαγράφοντας τις ακόμα χειρότερες μέρες που έρχονται για το λαό. Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τη «συνεισφορά» τους «στο κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης», λέγοντας ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται κανείς αυτόν τον όγκο νομοθετημάτων τα οποία πρέπει να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή» και τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Συνεχίζοντας κάλεσε τους βουλευτές να υπερασπιστούν στη Βουλή τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2021, προειδοποιώντας ότι το νέο έτος έχει πολλούς «αστάθμητους παράγοντες». Εδειξε ως πανάκεια τον εμβολιασμό σε σχέση με την εξέλιξη της «υγειονομικής κρίσης», θάβοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στον προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός «έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία», δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους, και - όχι τυχαία - παρέπεμψε στις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις υποδομής», όπως χαρακτήρισε τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, έτοιμος να ξαναθυσιάσει την υγεία του λαού για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αν «έχουμε μαζικό εμβολιασμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες που είναι οι βασικοί μας πελάτες μέχρι τον Μάιο, εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι, την οποία πιστεύω ότι θα μπορέσουμε και να ικανοποιήσουμε και προφανώς να καρπωθούμε τα σχετικά έσοδα».

Την ίδια ώρα, για ένα θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, τις απονομές των εκκρεμών συντάξεων, παρέπεμψε σε ένα υπό κατάρτιση «επιχειρησιακό σχέδιο» ώστε να αντιμετωπιστεί το «πολιτικό κόστος από αυτήν την ιστορία», όπως είπε.

Στη δική του εισήγηση ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, είπε ότι έρχεται ένας «φιλοαναπτυξιακός και φιλοεπενδυτικός προϋπολογισμός», με νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, υπενθυμίζοντας και τις μειώσεις φόρων και εισφορών που εξασφάλισε για το κεφάλαιο η κυβέρνηση, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων. Προκλητικά μάλιστα διαφήμισε τις δαπάνες του προϋπολογισμού για την Υγεία, όταν η σχετική χρηματοδότηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, όπου αναδείχθηκε η εγκληματική γύμνια σε νοσοκομεία και ΠΦΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ