Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με ορμή στη μάχη για την επιτυχία της εξόρμησης με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου

Τη μεγάλη εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα έχει ένθετο την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Με την ορμή που έδωσε όλη η προσυνεδριακή διαδικασία του Κόμματος, με την αισιοδοξία από τις πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ρίχνονται κι αυτές στη μάχη.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος αποτελούν το βασικό μας όπλο, τον μπούσουλα στη δουλειά μας για τα επόμενα χρόνια και για αυτό χρειάζεται να φτάσουν και να μελετηθούν από όλα τα κομματικά και ΚΝίτικα μέλη, κάτι που είναι κρίσιμο για να αφομοιωθούν και να μπουν στη ζωή από σήμερα. Ταυτόχρονα έχει σημασία να φτάσουν πλατιά μέσα στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, και αυτό γιατί οι Αποφάσεις των Συνεδρίων του Κόμματος δεν αφορούν στενά μόνο τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά ευρύτερα την ίδια την εργατική τάξη, κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια. Γιατί τις Αποφάσεις του Συνεδρίου του Κόμματος έχει αντικειμενικό συμφέρον να τις προμηθευτεί, να τις διαβάσει και να τις συζητήσει κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, νέος και νέα. Γιατί αποτελούν σημαντικό όπλο στην πάλη του εργατικού κινήματος και των συμμάχων του για τη διέξοδο από τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.


Ιδιαίτερα στις συνθήκες που μεγαλώνει η επίθεση στην εργατική τάξη, που συνεχίζεται το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης και με νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως αυτά που συζητιούνται αυτήν την περίοδο για την Εκπαίδευση και το τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων, στις συνθήκες που πυκνώνουν ανταγωνισμοί και μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η πλατιά διακίνηση και συζήτηση των Αποφάσεων του 21ου Συνεδρίου.

Οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής, κλαδικές και εδαφικές, ήδη προετοιμάζονται για τη μάχη της επιτυχίας της πανεξόρμησης τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα. Βάζουν κάτω με χαρτί και μολύβι το σχέδιο για να φτάσουν οι Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου σε όλους αυτούς που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα μαζί τη μάχη στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που βρεθήκαμε μαζί στις μάχες των αγροτών για την επιβίωσή τους στα χωριά, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που προβληματίζονται και αγωνιούν για το πού πάει η κατάσταση, των φοιτητών που δώσαμε μαζί τη μάχη ενάντια στο νόμο Κεραμέως. Αλλά και σε όλο αυτόν τον κόσμο που πήρε τον "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις, που συζητήσαμε μαζί του μπροστά σε μια σειρά αρχαιρεσίες των σωματείων, που μας ακούει με θαυμασμό, μας αναγνωρίζει σαν πρωτοπόρα δύναμη αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα να κάνει το βήμα.


Σε αυτήν την κατεύθυνση προετοιμάζονται και μεγάλες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, εργοτάξια από τις κλαδικές και εδαφικές Οργανώσεις του Κόμματος.

Το πιάσιμο των φιλόδοξων πλάνων θα κριθεί από τη συλλογική αλλά και την ατομική δουλειά του καθενός μας. Από το πόσα κομματικά μέλη και φίλοι του Κόμματος θα μπουν στη μάχη της διακίνησης της εφημερίδας. Μπορούμε και θα καταφέρουμε να υπερκαλύψουμε τα πλάνα μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ