Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ»
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίου

Από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική

Συνεχίζονται από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής οι βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το μορφωτικό ρεύμα στις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ, ως βασική προϋπόθεση για το αναγκαίο «άλμα» στην ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση.

Την περασμένη Δευτέρα, σε εκδήλωση των ΚΟ Φαρμάκου, παρουσιάστηκε η έκδοση «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων», στο θεατράκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Την παρουσίαση έκανε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής, ο οποίος σημείωσε σχετικά με την πρωτοβουλία των βιβλιοπαρουσιάσεων και των εκθέσεων βιβλίων από τις Κομματικές Οργανώσεις:

«Θεωρούμε πως ειδικά οι εργάτες έχουν πολλά να κερδίσουν αν βελτιώσουν τη σχέση τους με το καλό πολιτικό, ιστορικό, λογοτεχνικό βιβλίο. Ο εργάτης έχει όλα τα φόντα να κατακτά στέρεες γνώσεις μέσω του βιβλίου, όπως και γενικά να διευρύνει τους ορίζοντές του με το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική. Ακριβώς επειδή είναι λαϊκός άνθρωπος, όπως έλεγε ο Μαρξ "τίποτα ανθρώπινο δεν μας είναι ξένο".

Την ίδια στιγμή οφείλουμε και να αντισταθούμε σε μια τάση της γρήγορης και ανεπεξέργαστης πληροφορίας, της αποθέωσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά παρεμβαίνουμε οργανωμένα και υπεύθυνα ως Κόμμα. Ομως η συγκρότησή μας σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, σαν κομμουνιστές με μια ευρεία γνώση που είναι απαραίτητη για να ερμηνεύουμε τον κόσμο, κατακτιέται με μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας, με περισσότερο διάβασμα.

Εμπνεόμαστε εδώ, σε τελευταία ανάλυση, από τους ατσάλινους κομμουνιστές που σε φυλακές και εξορίες είχαν πάντα δίπλα τους ιδεολογικά βιβλία, αλλά και λογοτεχνικά, και θεατρικά, και ποίηση. Που έκαναν οργανωμένα μαθήματα μέσα στα "πέτρινα πανεπιστήμια", δηλαδή στις φυλακές, και έφτασαν να μπαίνουν άνθρωποι αμόρφωτοι και να βγαίνουν με σημαντικές γνώσεις. Που μπροστά τους υποκλίνονταν ακόμη και οι βασανιστές τους. Αρα, δεσμευόμαστε συλλογικά και ατομικά να εντείνουμε, να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες σαν τη σημερινή».

Τις επόμενες μέρες

Από την ΤΟ Βιομηχανίας

  • Οι ΚΟ Χημικής, ΚΙΔΕ και «Παπαστράτου» διοργανώνουν παρουσίαση της έκδοσης «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ», το Σάββατο 10/7, στις 19.00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Την παρουσίαση θα κάνει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟ Τύπου παρουσιάζουν την έκδοση «Οταν χτιζόταν το καράβι» την Παρασκευή 16/7, στις 19.00, στο Μουσείο Μακρονήσου (οδός Ασωμάτων, Θησείο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Ανέστης Κανάκης, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας.

Από την ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού

Τριήμερη έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από 12/7 έως 14/7 για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, με δεκάδες τίτλους λογοτεχνικών βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, αλλά και των πιο πρόσφατων εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Η έκθεση θα λειτουργεί στα γραφεία της Οργάνωσης, Κολωνού 3 (Μεταξουργείο), στο μπαλκόνι του 7ου ορόφου. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 12/7 17.00 - 21.00, Τρίτη 13/7 17.00 - 21.00, Τετάρτη 14/7 17.00 - 21.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ