Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσει η πάλη για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού

Την ανάγκη για δυνάμωμα της πάλης με σκοπό τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με «την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων». Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Η εξέλιξη της πανδημίας, η κυριαρχία μεταλλάξεων με ενδεχόμενες συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού, τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο που εκθέτουν τους λαούς σε νέους κινδύνους προς όφελος των συμφερόντων ομίλων του τουρισμού, των μεταφορών, επιβεβαιώνουν ότι η καταπολέμηση του COVID-19 δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Η αντιλαϊκή πολιτική των αντιφάσεων και των παλινωδιών τροφοδοτεί το φόβο, το δισταγμό, τον ανορθολογισμό, υπονομεύοντας τον εμβολιασμό, ενώ η συζήτηση για τις πατέντες σε περιβάλλον ελέγχου των εμβολίων και των φαρμάκων από τους μονοπωλιακούς ομίλους σηματοδοτεί νέο γύρο κερδοφορίας και ανταγωνισμών.

Η προστασία της υγείας του λαού δεν γίνεται με "ατομική ευθύνη", που αδιάκοπα προβάλλετε. Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για ουσιαστικά μέτρα που η στρατηγική ΕΕ - αστικών κομμάτων υπονομεύει: Αποφασιστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, σχολεία, αξιοποίηση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Η πείρα των λαών αναδεικνύει την ανάγκη για εμβόλια - φάρμακα όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά δικαίωμα, στα πλαίσια μιας κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας φαρμάκου, ανατρέποντας τους φραγμούς που επιβάλλουν η καπιταλιστική κερδοφορία και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, στην οποία υποκλίνονται οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και η ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρέχουν» ήδη τα παζάρια για νέες άδειες και νέα χρυσοφόρα συμβόλαια εμβολίων (2021-07-14 00:00:00.0)
...«μουτζούρης» (2021-07-03 00:00:00.0)
Ο εμβολιασμός δεν αναιρεί την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας (2021-02-11 00:00:00.0)
Κορονοϊός: Για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανοσίας (2021-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ