Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Περιοδεία στις πλημμυρισμένες περιοχές της πόλης

Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα στις περιοχές Δοκού, Αγίας Ελεούσας και Λιανής Αμμου της Χαλκίδας, μιας και ελλείψει μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας εμφανίζεται άνοδος της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και χωράφια.

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γρανέτα Τσιβίκα, Πελαγία Ντούλτσα και Παναγιώτη Τζουβάρα παρευρέθηκε στην πλημμυρισμένη περιοχή της Χαλκίδας και μίλησε με τους κατοίκους.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Παράλληλα, έχουν καταστραφεί οι λέβητες στα υπόγεια και οι κάτοικοι βάζουν μοτέρ για άντληση υδάτων, αλλά το έργο τους είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που είναι γεμάτος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα και καταγγέλλουν ότι δεν γίνονται οι απαραίτητες εργασίες. Γι' αυτούς τους λόγους, διαμαρτυρήθηκαν στη δημοτική αρχή και στον ΕΛΓΑ, όπου συνάντησαν τον εμπαιγμό, αφού όπως καταγγέλλουν δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους επειδή δεν υπάρχει κακοκαιρία!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση« τονίζει ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποδίδεται σε "θεομηνίες" ή στα "έντονα καιρικά φαινόμενα"», αφού πλέον αυτά τα προβλήματα γίνονται μόνιμα. Και καλεί την Τοπική Διοίκηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ