Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αποκριάτικο «μπουλούκι» του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Με τρόπο καυστικό και σε αποκριάτικη διάθεση, οι ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποφάσισαν να παρέμβουν στα αποκριάτικα «μπουλούκια», που σύμφωνα με το έθιμο έγιναν το Σάββατο 9 Μάρτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Λαρισαίων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τα «μπουλούκια» είναι «θίασοι» μεταμφιεσμένων, που με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Το αποκριάτικο «μπουλούκι» του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακωμωδούσε στο λαό της πόλης το άθλιο κείμενο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, τις «διαταγές» της διευθύντριας των καταστημάτων «My market» προς τους εργαζόμενους να «χαμογελούν» για τα 300 ευρώ που παίρνουν, όπως και το γεγονός ότι τέτοιοι διευθυντές συνθέτουν τα εργοδοτικά σωματεία - συνδικαλιστικά στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που συμμετείχαν «μοιράστηκαν τους ρόλους τους» (π.χ. εργοδότης, μυστικός επισκέπτης, διευθυντές επιχείρησης, χαμογελαστοί εργαζόμενοι) και κάτω από το σύνθημα «Το χαμόγελο δεν θα μας το πάρουν, ούτε θα μας το επιβάλουν! Καλές Απόκριες», πραγματοποίησαν εξόρμηση με την ανακοίνωση - καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» και τον «Οδηγητή» με την Απόφαση του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ