Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα από τις πλημμύρες

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις πληγείσες περιοχές

Περιοδεία στις περιοχές Δοκού, Αγίας Ελεούσας και Λιανής Αμμου της Χαλκίδας, που έχουν πλημμυρίσει από την άνοδο της στάθμης του νερού μετά τις δυνατές βροχές, πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Γρανέτα Τσιβίκα, Πελαγία Ντούλτσα και Παναγιώτη Τζουβάρα.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται κοντά σε πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις. Παράλληλα, έχουν καταστραφεί οι λέβητες στα υπόγεια και οι κάτοικοι βάζουν μοτέρ για να βγαίνουν τα νερά, αλλά το έργο τους είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που είναι γεμάτος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα και αναρωτιούνται γιατί σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις, παρά μόνο κηρύχθηκαν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν και ανακοινώθηκε πως οι εργασίες για την άντληση των υδάτων έχουν ξεκινήσει, στην πραγματικότητα έχουν τοποθετηθεί φαρδιά λάστιχα που μαζεύουν το νερό από το ένα μέρος και το πετάνε σε άλλο. Γι' αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι πήγαν στο δήμο ώστε να συναντήσουν τον δήμαρχο Χ. Παγώνη για να διαμαρτυρηθούν, αλλά και στον ΕΛΓΑ, όπου δεν τους αφήνουν να κάνουν αιτήσεις γιατί «τώρα έχει καλό καιρό». Σύμφωνα με καταγγελίες, τους δήλωσαν ότι «έχει ήλιο» και ότι το χειμώνα δέχονται αιτήσεις. Το μόνο που έγινε ήταν ο ψεκασμός για τα κουνούπια.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποδίδεται σε "θεομηνίες" ή στα "έντονα καιρικά φαινόμενα". Γιατί πλέον έχουμε τακτικά φαινόμενα και οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε ήδη να είχαν πάρει τα μέτρα τους, αφού άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους. Απαιτούμε οι αρμόδιες αρχές - δήμος, Περιφέρεια και υπουργείο Υποδομών - να πάρουν άμεσα μέτρα. Πρέπει να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, για να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή, και να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.λπ.)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζημιές από κακοκαιρία και έλλειψη υποδομών (2013-10-17 00:00:00.0)
Μολυσμένο το πόσιμο νερό! (2009-07-10 00:00:00.0)
Προβλήματα σε πολλές περιοχές (2002-08-20 00:00:00.0)
Δραματική η κατάσταση στην Κεντρική Ευρώπη (2002-08-20 00:00:00.0)
Ανησυχία και προβληματισμός για την αποκατάσταση (2001-08-08 00:00:00.0)
Κι ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας... (1996-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ