Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ζημιές από κακοκαιρία και έλλειψη υποδομών

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χτεσινή κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα συνέπεια και της έλλειψης αναγκαίων υποδομών, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα. Στην Πάτρα, από τη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, πλημμύρισαν δρόμοι, έγιναν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια κλπ. Στην περιοχή των Δεμενίκων κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα να μη δουλεύουν οι αντλίες, ενώ άλλη μία φορά το Δημοτικό σχολείο της περιοχής γέμισε νερά. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στον Πύργο όπου από τη χτεσινή βροχή δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν, κάτοικοι βγήκαν με σκούπες να καθαρίσουν φρεάτια προς αποφυγή των χειρότερων.

Το γεγονός ολόκληρες πόλεις να αντιμετωπίζουν τέτοιας έκτασης προβλήματα με λίγων ωρών βροχόπτωση δεν είναι πρωτόφαντο. Πέρα από την όποια ένταση του καιρικού φαινομένου έχει να κάνει και με την ένδεια σε υποδομές. Προβλήματα και ζημιές που κάθε φορά προκαλούνται αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και υποδομής (ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα, όπως νέα δίκτυα όμβριων υδάτων ιδίως σε περιοχές με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και καθαρισμός των υπαρχόντων), με αποτέλεσμα διάφορες περιοχές της χώρας μας να υφίστανται κατά καιρούς εκτεταμένες καταστροφές, λαϊκές οικογένειες να βλέπουν το βιος τους να χάνεται κάτω από τα νερά.

Πτυχή τα αντιπλημμυρικά έργα ενός συνολικότερου ζητήματος, αυτού της διαχείρισης του νερού, των υδάτινων πόρων της χώρας (εξ ου ενώ στις πόλεις τρέμουν τη βροχόπτωση, αυτή την περίοδο οι ελαιοκαλλιεργητές την προσμένουν σαν μάννα εξ ουρανού), για την οποία χρειάζεται Ενιαίος Κρατικός Φορέας, όπως παλεύει το ΚΚΕ, που θα διαχειρίζεται το νερό σε όφελος των λαϊκών αναγκών.

  • Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οικήματα στα Χανιά για να αποτιμηθούν οι ζημιές από το σεισμό που χτύπησαν τα Χανιά το περασμένο Σάββατο (6,2 Ρίχτερ). Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην περιοχή της Κισσάμου και σε χωριά του Δήμου Πλατανιά ελέχθησαν 50 κατοικίες στις οποίες είχαν αναφερθεί ζημιές. Μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 10 παλιές κατοικίες, ενώ σε 30 κατοικίες εντοπίστηκαν ρήγματα και προβλήματα στην τειχοποιία. Επίσης προβλήματα έχει το Ειδικό Νηπιαγωγείο στο κέντρο Παιδικής Μέριμνας των Χανίων. Η τελική εικόνα για το σύνολο του νομού θα διαμορφωθεί εντός 10 ημερών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βομβαρδισμένο τοπίο, διαλυμένες υποδομές (2023-09-29 00:00:00.0)
«Σάρωσε» η κακοκαιρία Σάμο, Λέσβο και Πάτμο (2021-02-03 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων (2019-11-23 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές στα Τρίκαλα (2012-10-31 00:00:00.0)
«Πνίγηκε» και η Θεσσαλία (2002-12-10 00:00:00.0)
... και τα νερά δεν κατέβηκαν ακόμα (1998-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ