Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Προειδοποιήσεις κατά Κούρδων και Αμερικανών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ο Σύρος υπουργός Αμυνας, Αλί Αγιούμπ, κατήγγειλε χτες τη συνεχιζόμενη παράνομη παρουσία και δράση αμερικανικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος προειδοποιώντας ότι η χώρα του «έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας». Οι δηλώσεις του υπουργού σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό έγιναν με αφορμή την επίσκεψη Ιρανών και Ιρακινών ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων. «Το μόνο χαρτί που παραμένει στα χέρια των Αμερικανών και των συμμάχων τους είναι (οι Κούρδοι μαχητές) οι "Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις" που θα αντιμετωπιστούν με τις δύο μεθόδους του συριακού κράτους: `Η με εθνική συμφιλίωση, ή με απελευθέρωση των περιοχών που ελέγχουν διά της βίας».

Παράλληλα, αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασαν την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές όχι μόνο γνωστές οργανώσεις τζιχαντιστών αλλά και «Μη Κυβερνητικές» Οργανώσεις, όπως τα λεγόμενα «Λευκά Κράνη» που στήνουν διάφορες προβοκάτσιες.

Το σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσε χτες πως το Ιράν διαψεύδει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πως η Τουρκία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας κοινή επιχείρηση με το Ιράν κατά Κούρδων ενόπλων του ΡΚΚ σε μεθοριακές περιοχές του βορείου Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ