Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Οταν ο φασισμός... γίνεται άρωμα

Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής στη Δυτική Οχθη
Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής στη Δυτική Οχθη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Σάλο προκαλεί εντός και εκτός Ισραήλ η προκλητική τηλεοπτική φασιστική πολιτική διαφήμιση της Ισραηλινής υπουργού Δικαιοσύνης και αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος «Νέα Δεξιά» Αγελέτ Σακέντ. Η Σακέντ εμφανίζεται σαν μοντέλο σε διαφήμιση αρώματος, ψιθυρίζοντας κεντρικές προεκλογικές προτάσεις περί διαχωρισμού των εξουσιών, «αναμόρφωσης» της δικαιοσύνης, περιορισμών στις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στη συνέχεια ψεκάζεται με ένα μπουκάλι που γράφει «Φασισμός» και κοιτώντας με νόημα την κάμερα κλείνει το βίντεο λέγοντας: «Σε εμένα μυρίζει σαν δημοκρατία!».

Η απροκάλυπτη υποστήριξη του φασισμού από κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης Νετανιάχου, με την οποία αναπτύσσει δυναμικά τις σχέσεις σε πολλούς τομείς η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη υπουργός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατά το παρελθόν, προτείνοντας για παράδειγμα τη θανάτωση των μητέρων όλων των Παλαιστίνιων αντικατοχικών μαχητών «επειδή εκκολάπτονται όπως τα φίδια...»!

Το πολιτικό μήνυμα της Σακέντ, παρά τις προσπάθειες Ισραηλινών πολιτικών και δημοσιογράφων να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις προβαίνοντας σε διορθωτικές «ερμηνείες» ή εξηγήσεις, είναι ξεκάθαρο. Δεν περιορίζεται στα βίντεο κλιπ. Το βιώνουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι πολίτες όταν συλλαμβάνονται και φυλακίζονται δίχως κατηγορίες. Οταν τους κλέβουν τα σπίτια και καταστρέφουν τις σοδειές οι Εβραίοι έποικοι που πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά ιδιαίτερα κατά την πρωθυπουργία Νετανιάχου... Χτες, για παράδειγμα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ισοπέδωσαν ακόμη το δημοτικό σχολείο Ράζι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σουφάτ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δίχως καμία ειδοποίηση, με το πρόσχημα ότι βρισκόταν σε περιοχή που ανήκει στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA)!

Στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ισραήλ

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, στρατιωτικές δυνάμεις από ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοίνωσαν την επιτυχή πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων με τη χρήση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς σε περιοχή του νότιου Ισραήλ. Συμμετείχαν αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, της Αμερικανικής Στρατιωτικής Πυραυλικής Υπηρεσίας και της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας Ραφαήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ