Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ - ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - ΜΑΛΑΟΥΙ
Στο έλεος του τυφώνα «Ιντάι» και της έλλειψης υποδομών...

ΜΑΠΟΥΤΟ.--

Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και μέτρων ειδοποίησης και συντονισμένης εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση κινδύνου μεγέθυναν τις επιπτώσεις από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ιντάι» σε Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Ζιμπάμπουε. Χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες χιλιάδες έχασαν τα σπίτια τους και τις καλλιέργειές τους, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικημένες και αγροτικές περιοχές αλλά και σε δημόσιες υποδομές σε οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροδότηση, υδροδότηση.

Οι καταστροφές αντιμετωπίζονται ως οι μεγαλύτερες της τελευταίας 20ετίας, καθώς περιοχές εκατοντάδων χιλιομέτρων και στις τρεις χώρες βρίσκονται, από το Σαββατοκύριακο, κάτω από τόνους νερών. Το τελευταίο 48ωρο, δυνάμεις του νοτιοαφρικανικού στρατού στάλθηκαν στη Μοζαμβίκη για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό πλημμυροπαθών, καθώς η συγκεκριμένη χώρα φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα.

Συλλυπητήρια από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους εργάτες και τα συνδικάτα στη Ζιμπάμπουε και τη Μοζαμβίκη για τα θύματα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός κυκλώνας.

Οπως επισημαίνει, «για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των καταστροφικών συνεπειών που έχει το κυνήγι του κέρδους, καθώς τα όποια μέτρα προστασίας του λαού από φυσικές καταστροφές θεωρούνται κόστος. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουμε πικρή πείρα από τη θυσία της ανθρώπινης ζωής στον βωμό της κερδοφορίας των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ