Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κερατέας

Αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ.

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας «Κ. Πρίφτη» διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά την ενημέρωση ότι ο φορέας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ΚΥ θα παύσει όλους τους γιατρούς με ειδικότητα και θα κρατήσει μόνο έναν παθολόγο και έναν γενικό ιατρό.

«Οσοι γιατροί θα σταματήσουν, όπως μας αναφέρθηκε, θα αντικατασταθούν στο μέλλον χωρίς να προσδιορίζεται το πότε θα γίνει αυτό και αν θα επιστρέψουν όλες οι ειδικότητες. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πότε και εάν φυσικά έρθουν οι γιατροί με ειδικότητα, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα ακόμα χτύπημα για την Υγεία του λαού της περιοχής και μια ακόμα υποβάθμιση των δομών Υγείας. Χωρίς φυσικά να αγνοούμε ότι η μέχρι τώρα λειτουργία του ΚΥ και δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του λαού, αλλά δεν είναι και δωρεάν, καθώς οι εξεταζόμενοι καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο για να τους παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση, την οποία έχει εκφράσει και στο παρελθόν με διάφορες κινητοποιήσεις, για το πώς πρέπει να είναι η λειτουργία των δομών Υγείας, το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί:

  • Τη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
  • Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κ. Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης.
  • Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ.
  • Να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Κάλεσμα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαυρεωτικής

Τη στήριξή της στην κινητοποίηση ενάντια στη νέα προσπάθεια υποβάθμισης των δομών Υγείας στην περιοχή εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαυρεωτικής.

Οπως επισημαίνει, «η Υγεία είναι δικαίωμα του λαού και πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει το "έργο" των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει τεράστιες ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων της Λαυρεωτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ