Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αττικής

Στην κυβερνητική φιέστα που στήνει σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας με τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ιπποκράτειου Νοσοκομείου» απαντάει με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 π.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Στις "υποσχέσεις" απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για: Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Ασφαλή συντήρηση εγκαταστάσεων και υποδομών. Μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες», αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ακόμα και σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο οργανισμό του Ιπποκράτειου είναι κενές πάνω από 300 θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν κλινικές (π.χ. Ουρολογική), όπου ένας μόνο νοσηλευτής ανά βάρδια έχει την ευθύνη για 30 ασθενείς. Είναι εξάλλου αποκαλυπτικό πως υπάρχουν σχεδόν 200 οργανικές θέσεις κενές για νοσηλευτικό προσωπικό...

Στον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό, εξάλλου, η διοίκηση του νοσοκομείου «ομολόγησε» ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις πρόσφατες αποχωρήσεις...

«Οσες προεκλογικές φιέστες και αν στήσουν, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε, από την εμπειρία μας, ότι κανένας "σωτήρας" δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν. Τον αγώνα αυτόν ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που συναποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου μας και σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ. Χαρακτηριστικό είναι ότι απέρριψαν την πρότασή μας για να προκηρύξει το Σωματείο μας στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Μάρτη», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ