Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κοινή παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ως υπεύθυνες για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) και του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΠΓΝΛ), καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ.

Ταυτόχρονα, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε τα υπάρχοντα τμήματα του ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ να ακολουθήσουν την τύχη άλλων κλινικών του ΕΣΥ του νοσοκομείου που συγχωνεύτηκαν ή έκλεισαν». Σημειώνοντας ότι το ΠΠΓΝΛ, που ιδρύθηκε με το ΠΔ 411/1995 είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ που έχει εγκαταστημένες και πανεπιστημιακές κλινικές και δεν αποτελεί υπηρεσία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ούτε διοικείται από αυτή, υπογραμμίζουν πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν μπορεί αυθαίρετα να αποφασίζει την μετατροπή τμημάτων ΕΣΥ σε πανεπιστημιακές κλινικές, παρακάμπτοντας το επίσημο οργανόγραμμα του νοσοκομείου».

Καταγγέλλοντας, στη συνέχεια, ότι η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ΥΠΕ «συνειδητά δεν λύνουν τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν», επισημαίνουν ότι η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, που έγινε με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους, οδήγησε σε συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ενώ χαρακτηρίζουν υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ενώ, κάτω και από τις πιέσεις τους, προχωρά στον επιβαλλόμενο διοικητικό και λειτουργικό διαχωρισμό των νοσοκομείων, παράλληλα συνεχίζει να συρρικνώνει περαιτέρω την ασφαλή και επαρκή λειτουργία και ανάπτυξή τους.

Οι δύο Σύλλογοι διεκδικούν: Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού των δυο νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ιατρικής προς όφελος των αρρώστων. Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων όσοι υπηρετούν στις δημόσιες νοσηλευτικές δομές. Εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς με τη χορήγηση ρεπό. Σεβασμό των ιατρών του ΕΣΥ και ισότιμη, ουσιαστική και καίρια εκπροσώπησή τους στα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου (τομείς - επιστημονικό συμβούλιο κ.λπ.). Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους επικουρικούς ιατρούς που αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ. Ανανέωση των συμβάσεων και μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με άμεση και επιτακτική προτεραιότητα τα τμήματα του ΓΝΛ ακτινολογικό, παιδοχειρουργικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, γυναικολογικό και Μονάδα Αιμοκάθαρσης, ΜΑΦ και ΜΕΘ, καθώς και το ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΠΓΝΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ