Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας

Με το σύνθημα «Αυξήσεις, προσλήψεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», υποδέχτηκαν χτες τον υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μετά από πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών», απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου από την πλευρά τους επιχείρησαν να στήσουν άλλη μια προεκλογική φιέστα περί «νέας εποχής» και να εξωραΐσουν την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Στο Ιπποκράτειο, ακόμη και σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, είναι κενές πάνω από 300 θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό οι κενές θέσεις είναι 200. Το αποτέλεσμα, να υπάρχουν κλινικές (π.χ. Ουρολογική) όπου ένας μόνο νοσηλευτής ανά βάρδια να έχει την ευθύνη για 30 ασθενείς.

«Οσες προεκλογικές φιέστες και αν στήσουν, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε, από την εμπειρία μας, ότι κανένας "σωτήρας" δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», επισημαίνοντας παράλληλα τη στάση των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου και απέρριψαν την πρόταση για στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ