Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΜΙΣΕΑ - ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ξεδιπλώνουν κοινό αγωνιστικό σχεδιασμό

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Απέναντι στις νέες περικοπές θεραπειών παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, απέναντι στο σμπαράλιασμα εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, στη διάλυση της Ειδικής Αγωγής, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων συντονίζουν τα βήματά τους και ξεδιπλώνουν το επόμενο διάστημα κοινό σχεδιασμό αγωνιστικών δράσεων.

Συγκεκριμένα προγραμματίζουν:

  • Σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή το αίτημα του ΣΕΜΙΣΕΑ για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Από Τρίτη 26/3 έως και Παρασκευή 1/4, κινητοποιήσεις στους κατά τόπους ΕΟΠΥΥ και ΚΕΠΑ.
  • Την Παρασκευή 1/4, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες.
  • Απεργία των εργαζομένων του κλάδου την Τρίτη 11/4 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6.3 μ.μ., μπροστά στη Βουλή, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που συνιστούν καρμανιόλα για ανάπηρους, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση στην Πρόνοια - Ειδική Αγωγή

«Γονείς σε απόγνωση, που παίρνουν τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ με μειωμένες ή και 100% κομμένες τις θεραπείες των παιδιών τους. Χρονίως πάσχοντες που έπαιρναν τα φάρμακά τους δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παραπέμπονται τώρα να τα παίρνουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή», καταγγέλλουν ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος Σύλλογος.

«Μειώνεται κι άλλο ο κρατικός προϋπολογισμός για Πρόνοια - Ειδική Αγωγή. Υλοποιείται η κατάργηση των ΚΕΔΥ και εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος για τη συγκρότηση εκπαιδευτικών συμβουλίων στήριξης στα τυπικά σχολεία, από μη ειδικούς εκπαιδευτικούς, που θα καταρτίζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες (...) Οι εργαζόμενοι θα βλέπουν συνεχώς το μισθό και τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται, γιατί οι εργοδότες θα αξιοποιήσουν και αυτήν τη διαδικασία, ώστε να μειώσουν κι άλλο το μισθολογικό τους κόστος. Αλλωστε, αυτά ακριβώς έγιναν και πριν 2 χρόνια, όταν έγινε η πρώτη συζήτηση για την εφαρμογή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες», σημειώνει το ΣΕΜΙΣΕΑ, επισημαίνοντας παράλληλα:

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν επομένως καμία δουλειά να συνταχθούν μαζί με τους εργοδότες τους, που παρέα με τους λεγόμενους "επιστημονικούς" συλλόγους - που οι ίδιοι πάλι ελέγχουν - σχημάτισαν το λεγόμενο "Συντονιστικό θεραπευτών", δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι είναι ένα και το αυτό».

Ο ΣΕΜΙΣΕΑ, μαζί με τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων, διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Υπογραφή κλαδικής Σύμβασης με βάση τις προτάσεις του ΣΕΜΙΣΕΑ.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και καταβολή των χρωστούμενων στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους, στα ΑμεΑ, στους αυτοαπασχολούμενους. Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα ΑμεΑ με βάση αυτό που η επιστήμη επιτάσσει.
  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, με βάση τις ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενώνουν τη φωνή τους για Ειδική Αγωγή στο ύψος των αναγκών (2024-09-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τις σύγχρονες ανάγκες χιλιάδων αναπήρων (2020-07-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας (2019-03-29 00:00:00.0)
Προσανατολίζονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων (2019-03-06 00:00:00.0)
Για τις ανάγκες στην Ειδική Αγωγή (2017-09-15 00:00:00.0)
Το ποτήρι ξεχείλισε - Διεκδικούν άμεσα τις οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ (2017-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ