Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρωτοβουλίες για την Υγεία από σωματεία και φορείς

Συγκέντρωση σήμερα για το Κέντρο Υγείας Κερατέας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας «Κ. Πρίφτη» προχωρά σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά την ενημέρωση ότι ο φορέας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του ΚΥ θα παύσει όλους τους γιατρούς με ειδικότητα και θα κρατήσει μόνο έναν παθολόγο και έναν γενικό ιατρό.

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί: Τη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Κερατέα, αστικού τύπου, πλήρως στελεχωμένου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Να γίνουν όλες οι προσλήψεις που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει το «Κ. Πρίφτη» και ως κέντρο αποκατάστασης. Να διαλυθεί η ΑΕΜΥ και να περάσουν όλες οι μονάδες στο ΕΣΥ. Να γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται για να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Τη στήριξή της στην κινητοποίηση ενάντια στη νέα προσπάθεια υποβάθμισης των δομών Υγείας στην περιοχή εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαυρεωτικής.

Σύσκεψη σωματείων στη Δυτική Αττική

Ανοιχτή σύσκεψη για την Υγεία διοργανώνουν την Τρίτη 26/3, τα Σωματεία: Εργαζομένων Θριάσιου Nοσοκομείου, Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αισχύλου 10, Ελευσίνα).

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, την Ενωση και τους Συλλόγους Γονέων, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους, να συζητήσουν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελλείψεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, η ανάγκη για δημιουργία Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα και Μαγούλα καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να αποφασιστούν κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, για να διεκδικήσουν ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων, ώστε να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, και να εξασφαλίζουν μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο για τους υγειονομικούς (2017-03-14 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Υγεία (2017-03-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας (2017-01-13 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης και «άνοιγμα» για τα ζητήματα της Υγείας (2014-01-19 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν Αιμοδοσία και Παιδιατρική Κλινική (2013-11-16 00:00:00.0)
Ενωμένη προάσπιση του Θριάσιου Νοσοκομείου (2002-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ