Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Κολοβές» επιτροπές ελέγχου

Το ζύγισαν από δω το ζύγισαν από κει και τελικά οι διοικήσεις της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ αποφάσισαν να πούνε κι ένα όχι στα ολέθρια σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για το βαμβάκι.

Φοβούμενοι προφανώς τη διογκούμενη κατακραυγή των βαμβακοπαραγωγών και την πλήρη γελοιοποίησή τους, οι διοικήσεις της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ ανακοίνωσαν χτες ότι έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Γεωργίας Βαγ. Αργύρη, στην οποία, όπως αναφέρεται, «απορρίπτουν την "κατόπιν εορτής" πρόσκλησή του να ορίσουν εκπροσώπους τους στις επιτροπές αξιολόγησης παραλαβής και αποθήκευσης βαμβακιού». Φαντάζεστε δηλαδή να έλεγαν ναι και σε αυτό, τι θα γινόταν... η υπόληψή τους; Πάντως ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ μέχρι τώρα έκαναν σκοπίμως την «πάπια» για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκάλεσε στους βαμβακοπαραγωγούς ο νέος καταστροφικός κανονισμός για το βαμβάκι και οι συνακόλουθες αποφάσεις εφαρμογής του από την κυβέρνηση.

Βεβαίως, η απόφαση του Βαγ. Αργύρη να συγκροτήσει «κοινωνικές επιτροπές ελέγχου» στα μισά της εκκοκκιστικής περιόδου αποκτά διαστάσεις μέγιστης κοροϊδίας σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών, αλλά η ΣΥΔΑΣΕ και η ΓΕΣΑΣΕ στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν πρώτα από όλα ότι είχαν ζητήσει να συμμετέχουν εκπρόσωποί τους στο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά το υπουργείο το αρνήθηκε. Υπονοούν δηλαδή πως αν συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα γινόταν πιο «σικέ» η υλοποίηση των ολέθριων εντολών του καταστροφικού κανονισμού για το βαμβάκι και θα δημιουργούνταν τόσα προβλήματα;

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Οπως τονίζουν στην επιστολή τους ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, είναι προφανές ότι στην παλινωδία αυτή και στην εκ των υστέρων πρόσκληση αναγκάστηκε το υπουργείο Γεωργίας, με στόχο τη μετατόπιση ευθυνών για την κατάσταση και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει αυτήν την ώρα ο τομέας του βαμβακιού και η οποία συνίσταται: Στις καθυστερήσεις πληρωμής των παραγωγών. Στη σύγχυση για ποσότητες επιλέξιμου ή όχι προϊόντος. Στις λανθασμένες και αντιφατικές εγκυκλίους και οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημιουργεί και άλλη μια απορία: Η ΠΑΣΕΓΕΣ γιατί δε συνυπογράφει τα παραπάνω ή μήπως θα αναλάβει μόνη της να χειριστεί τις λεγόμενες επιτροπές ελέγχου, συμβουλεύοντας τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ