Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού για να οργανωθεί και να νικήσει η λαϊκή αντεπίθεση

Με επιτυχία η σύσκεψη των ΚΟΒ Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών για τις ευρωεκλογές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η σύσκεψη που οργάνωσαν οι ΚΟΒ Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής, με θέμα «Ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων - Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού» και ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Αναφερόμενος στα ψεύτικα διλήμματα που προβάλλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ομιλητής ανέφερε:

«Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν, να ψηφίσουν και να αγωνιστούν με βάση την πείρα τους, τις ανάγκες τους, την ταξική τους θέση. Το 2019 δεν είναι 2015. Το πάθημα απ' τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και μπορεί να γίνει μάθημα.

Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο ακούν οι εργαζόμενοι μηχανικοί ότι βγήκαμε απ' τα μνημόνια, όταν το 80% χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές, το μισό ετήσιο εισόδημά τους εξανεμίζεται για να καλύψει φόρους και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, το 30% των νέων απόφοιτων αδυνατεί να γραφτεί στο ασφαλιστικό ταμείο και να ξεκινήσει την επαγγελματική δραστηριότητα. Οι κατασκευαστικοί όμιλοι γνωρίζουν ανάκαμψη και αύξηση των κερδών τους, αλλά αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν για Συλλογική Σύμβαση, αξιοποιώντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη που να ωφελεί ταυτόχρονα τους θύτες και τα θύματα της εκμετάλλευσης».


Σχολιάζοντας το λεγόμενο «νέο κοινωνικό συμβόλαιο», με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να αλλάξει το πρόσωπο της ΕΕ, ο ομιλητής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε πολιτική μνημονίου διαρκείας μέχρι το 2060, αποφάσισε τάχα να δώσει τη μάχη για τη φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2015 μας έλεγε ότι "η Ευρώπη αλλάζει - Η ελπίδα έρχεται" και είδαμε τι ακολούθησε. Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ του κεφαλαίου ούτε εκδημοκρατίζεται ούτε εξανθρωπίζεται. Οι σοσιαλδημοκράτες σύμμαχοι του Τσίπρα κυβερνούν μαζί με τα συντηρητικά κόμματα και ματώνουν τους λαούς στη Γερμανία και στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Το "νέο κοινωνικό συμβόλαιο" υπόσχεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής του μεγάλου πλούτου. Το υπόσχεται ο Τσίπρας που μείωσε το αφορολόγητο όριο, αύξησε τους άδικους έμμεσους φόρους, διατήρησε την κατοχύρωση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών στη Συνταγματική Αναθεώρηση και διαφημίζει τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, τόνισε:

«Ευρωπαϊστές και εθνικιστές, σοσιαλδημοκράτες και δεξιοί πολιτικοί, όλοι υπηρετούν τον πραγματικό μας αντίπαλο, τη δικτατορία του κεφαλαίου. Μόνο ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού βοηθάμε να οργανωθεί και να νικήσει η λαϊκή αντεπίθεση. Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ που προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, που αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να γίνει πιο ισχυρή η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών απέναντι στην επίθεση της άρχουσας τάξης και της ΕΕ των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ