Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Νίκος Ταλέας
Ο Νίκος Ταλέας
Η Ελένη Μπακιρλή αναφέρθηκε στο έργο της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης σε θέματα που αφορούν την Υγεία. «Στην πράξη η Περιφέρεια ακολούθησε πιστά τις Οδηγίες της ΕΕ, στάθηκε αρωγός της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας πλάτες στο να χρηματοδοτήσει την ακραία φτώχεια έτσι ώστε να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή», είπε και συμπλήρωσε: «Αν και χρηματοδότησε τη δημιουργία και την ανακαίνιση κάποιων δημόσιων κτιρίων, όπως το ΑΧΕΠΑ, είναι αβέβαιο αν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Τόνισε πως και στην «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ πως δεν μπορεί δηλαδή αυτή να λειτουργήσει με μπαλώματα και χωρίς ενιαία αντιμετώπιση».

Ο Αγις Μαυριδόπουλος στάθηκε στα προβλήματα τα οποία έβγαλαν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια στους δρόμους και τα μπλόκα. «Αυτό που καταφέραμε», είπε, «μέσα από τους αγώνες, ήταν να ξεκαθαρίσουμε τους δύο δρόμους που υπάρχουν στο αγροτικό κίνημα, να διαπιστώσουμε με ποιους είμαστε σύμμαχοι και ποιοι βρίσκονται απέναντί μας». «Αυτοί που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική», κατέληξε, «πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά και να στηρίξουν ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, καθώς το κρίσιμο ερώτημα σε αυτήν την εκλογική μάχη είναι το αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα βαδίσουμε το δρόμο της αντεπίθεσης με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Ο Πέτρος Σημάδης
Ο Πέτρος Σημάδης
Ο Νίκος Ταλέας ανέφερε πως «όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ τη μουσική και το γνήσιο λαϊκό τραγούδι κατάλαβα ότι ποτέ αυτό δεν ήταν ξεκομμένο από τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού. Κατάλαβα ότι η καλλιτεχνική δημιουργία συνθλίβεται από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν». Τόνισε πως «δυνατό χαρτί της περιοχής είναι το ανθρώπινο δυναμικό», που «πρέπει να του δοθεί βήμα στο βαθμό που η δημιουργία του θα αγκαλιάζει τις λαϊκές μάζες». «Στις επερχόμενες εκλογές επιλέγω να δώσω τη μάχη μέσα από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί δεν θεωρώ μονόδρομο την επιλογή του "μικρότερου κακού"... Γιατί δεν υπάρχει μουσική, λαϊκό τραγούδι χωρίς αγώνα, μαζί με το λαό, για το λαό».

Ο Πέτρος Σημάδης αναφέρθηκε στον κλάδο του εμπορίου. «Ζήσαμε από πρώτο χέρι το πώς οι προοδευτικοί και εκσυγχρονιστές δήμαρχοι και περιφερειάρχες έβαλαν το χεράκι τους για να ξεθεμελιώσουν κάθε δικαίωμα στους χώρους δουλειάς. Εχουμε παραδείγματα. Είναι οι "λευκές νύχτες", δηλαδή η δουλειά μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα, η διεύρυνση των Κυριακών που είναι τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο ανοιχτά, αλλά και στην Περιφέρεια, που πέρσι το καλοκαίρι αποφάσισε την παράταση του ωραρίου στην περιοχή της Χαλκιδικής μέχρι και τη 1 τη νύχτα. Για εμάς, υπάρχει ένας δρόμος: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για την πραγματική διαφορά. Για να μπουν θεμέλια στον αγώνα για μια κοινωνία που μπορεί να χωρέσει και να μεγαλώσει τα όνειρα της νέας γενιάς!».

Η Ελένη Μπακιρλή

MotionTeam

Η Ελένη Μπακιρλή
Η Νάσια Παλάντζα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τους φίλους μας και εμάς να μην εργαζόμαστε πάνω στο αντικείμενό μας μετά το πτυχίο ή ακόμα και πριν από αυτό να εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές μας για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα υπέρογκα έξοδα που απαιτούνται σήμερα για να μορφωθεί ένας νέος. Δημοτικές αρχές, περιφερειακή αρχή και οι λοιπές παρατάξεις του "αντιλαϊκού" τόξου έχουν πάρει θέση απέναντί μας. Η πολιτική που ακολουθούν βρίσκει της ανάγκες μας απέναντί της. Γιατί είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ των 16,6 εκατομμυρίων ανέργων, των 113 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο της φτώχειας και του αντικομμουνισμού. Γιατί είναι αυτοί που κοστολογούν τις ανάγκες μας στη λογική "κόστους - οφέλους", γιατί γι' αυτούς η ζωή μας είναι "μισθολογικό κόστος" και τα όνειρά μας δεν χωράνε στον δικό τους "δημοσιονομικό χώρο"».

Ο Θανάσης Σγούρος, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να συνηθίσουμε στα λίγα, όπως θέλουν το κεφάλαιο και η κυβέρνηση. Να ζούμε με ψίχουλα και η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιείται για να παίρνει μέτρα ενάντια στην ακραία φτώχεια και να μοιράζει χαρτζιλίκια στη νεολαία! Μισή δουλειά, μισές σπουδές, μισή ζωή. Θέλουμε σταθερή δουλειά, ολοκληρωμένες σπουδές, ζωή στο ύψος των σημερινών δυνατοτήτων της χώρας μας. Γι' αυτό στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές επιλέγουμε αυτούς που θα ενισχύσουν αυτόν ακριβώς τον αγώνα. Που θα σταθούν από θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τη διεκδίκηση των αναγκών μας. Που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή μαζί μας στον αγώνα. Σε όλες τις εκλογές οι νέοι έχουν τη δικιά τους επιλογή, δεν διαλέγουν την αποχή. Η νεολαία μπορεί φέτος να κάνει τη διαφορά με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».


Ο Θανάσης Σγουρός
Ο Θανάσης Σγουρός

Η Νάσια ΠΑλατζά
Η Νάσια ΠΑλατζά

Ο Αγις Μαυριδόπουλος
Ο Αγις Μαυριδόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ