Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Το δεύτερο γεωτρύπανο ετοιμάζει η Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, επανέλαβε χτες ότι σύντομα η χώρα του θα στείλει στα ανοιχτά της Κύπρου και το δεύτερο γεωτρύπανο που ετοιμάζει για ερευνητικές γεωτρήσεις, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το θέμα (σ.σ. των υδρογονανθράκων) η συνεργασία μας (με την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου») θα συνεχιστεί».

Ο Ντονμέζ μίλησε σε συνάντηση για την Ενέργεια στην Τουρκία, όπου παρενέβη και ο ομόλογος «υπουργός» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, ο οποίος υπενθύμισε ότι «στους συνομιλητές μας στο "νότο" απευθύναμε πολλές εκκλήσεις συνεργασίας και τις απέρριψαν». Κατέληξε δε ότι «κι εμείς (Τουρκία και ψευδοκράτος) θα ολοκληρώσουμε τα βήματά μας έναντι των βημάτων που έκαναν εκείνοι (σ.σ. οι Ελληνοκύπριοι). Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας, χωρίς καθυστέρηση».

Στο μεταξύ, μετά από την τριμερή υπουργική συνάντηση (Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου) που έγινε στη Βηρυττό, δήλωσε πως Κύπρος και Λίβανος συμφώνησαν «πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που δημιουργούν για την περιοχή οι εξελίξεις στα Ενεργειακά, χρησιμοποιώντας την ως καταλύτη για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, πρόσθεσε, συμφωνήσαμε όπως αμέσως ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη συνομολόγηση διμερούς Συμφωνίας Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που εκτείνονται και στις δύο πλευρές της μέσης γραμμής μεταξύ των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των δύο χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ