Τετάρτη 24 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καινούρια παπούτσια, παλιά η περπατησιά...

 

Ε γκαίνια για το νέο κτίριο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών χτες. Αλλά αν και εγκαίνια, η πολιτική που επαγγέλθηκε ο πρωθυπουργός, παραμένει τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πολίτη. Σύντομος και ο λόγος του, αλλά αρκετός για να καταλάβουμε ότι είναι «καινούρια τα παπούτσια, παλιά η περπατησιά».

Για τις τηλεπικοινωνίες, το μόνο που βρήκε να «περηφανευτεί» ο πρωθυπουργός ήταν ότι ο ΟΤΕ τοποθετεί τηλέφωνα σε 3-4 ημέρες. Δε μας είπε όμως, ότι το 1995 το κόστος μιας τρίλεπτης αστικής συνδιάλεξης ήταν 9 δραχμές και σήμερα είναι 21 δραχμές. Το ίδιο διάστημα ο μισός ΟΤΕ ξεπουλήθηκε μέσω Χρηματιστηρίου, ενώ το άνοιγμα της αγοράς κατ' επιταγή της ΕΕ έγινε το πρόσχημα για να παραδώσει η κυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της κινητής τηλεφωνίας δέσμιους στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών.

Αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στις επενδύσεις που έγιναν στον τομέα των μεταφορών, αλλά τα πραγματικά επιτεύγματα της κυβέρνησης τα βιώνουν οι Αθηναίοι στις στάσεις και στις αφετηρίες, όπου εξαναγκάζονται κάθε ημέρα να μετρούν χαμένες ώρες. Οσο για την «κορωνίδα», όπως χαρακτήρισε το αττικό μετρό - αυτό που θα λειτουργήσει στις αρχές του χρόνου, μόνο με μεγάλη δόση (προεκλογικής) φαντασίας μπορεί να χαρακτηριστεί μετρό. Μπαίνει εσπευσμένα σε δοκιμαστική λειτουργία μισό, αλλά και πανάκριβο... Για να μη μιλήσουμε για το κόστος, που με τα πανωπροίκια προς τους κατασκευαστές τετραπλασιάστηκε.

Νέα εποχή υποσχέθηκε και στο σιδηρόδρομο. Δε μας λένε όμως ότι επί 16 χρόνια που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, δεν έπεσε ούτε μία δραχμή στο δίκτυο του ΟΣΕ. Οσο γι' αυτό που σχεδιάζουν την επόμενη δεκαετία, αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και άλλες σημαντικές περιφέρειες της χώρας, μένουν με το σιδηρόδρομο του Τρικούπη...

Για την «Ολυμπιακή» είπε ότι προχώρησε σε μέτρα χωρίς «να υπολογίσει το πολιτικό κόστος»... Και πράγματι πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι χωρίς να υπολογίσει τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και των επιβατών, παρέδωσε την ΟΑ σε ξένα χέρια και υπονόμευσε το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα.

Τ έλος ο πρωθυπουργός, έκανε ειδική αναφορά στην «γραφειοκρατία», που πρέπει να ξεπεραστεί. Η ειρωνεία, είναι ότι σύσσωμη η γραφειοκρατία, διοικητές, πρόεδροι και διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι, μάνατζερς, διευθυντές και άλλοι μανδαρίνοι ήταν εκεί και... χειροκροτούσαν!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανταγωνίζονται σε δημαγωγικές υποσχέσεις (2001-02-20 00:00:00.0)
«Μαγειρέματα» για τα μεγάλα έργα (2000-06-01 00:00:00.0)
Η αποτελεσματικότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς (2000-04-02 00:00:00.0)
Δράση για τις εργασιακές σχέσεις και τα ατυχήματα (1999-12-14 00:00:00.0)
"Χοντρά" επιδόματα σε ανώτατα στελέχη (1997-09-18 00:00:00.0)
Μηχανισμός εκμαυλισμού συνειδήσεων (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ