Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Κλιμακώνουν την πάλη με 48ωρη απεργία

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 19 και 20 Απρίλη προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάρτη, η ΕΣΚ ΟΤΕ υπογραμμίζει πως «το ζητούμενο και σ' αυτήν την απεργία είναι η μαζική συμμετοχή» των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πρόγραμμα «εθελούσιων» αποχωρήσεων, το οποίο μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις ισοδυναμεί με συγκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις, καθώς και στην παράδοση τμημάτων - με πρώτο αυτή της φύλαξης - σε εργολάβους. Η ΕΣΚ υπογράμμισε την ανάγκη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ήδη από τη μέρα της επιτυχημένης 24ωρης απεργίας, ενώ στο πλαίσιο αιτημάτων που προτάσσει θέτει το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους.

«Πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν τρομοκρατούμαστε και ότι δεν δεχόμαστε ούτε την παραχώρηση έργου σε εργολάβους, ούτε φυσικά την απόλυση των εργαζομένων στη φύλαξη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους με την 48ωρη απεργία να στείλουν μήνυμα πως «δεν παλεύουμε για τίποτα λιγότερο από μία ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, με εξίσωση προς τα πάνω, που θα μας διασφαλίζει απέναντι σε όποια σχέδια δημιουργίας θυγατρικών μηχανεύεται η διοίκηση».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ), την Τετάρτη 10 Απρίλη, εκτός από την προκήρυξη της απεργίας συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη ΓΣΕΕ. Η ΕΣΚ κατήγγειλε την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με την επιστράτευση ασφαλιτών, μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, να επιβάλει τη νοθεία και την εργοδοτική παρέμβαση. Καταδίκασε επίσης τη συκοφαντική επίθεση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) στο ΠΑΜΕ, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά αποσπάσματα από τη δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπου οι δικηγόροι των ναζιστών αξιοποιούν την επίθεση αυτή για να υπερασπιστούν τους χρυσαυγίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ