Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ
Απέκλεισε για μια ακόμα φορά το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ψηφοδέλτιό της από τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας καταγγέλλει η ΕΣΚ Τυφλών, ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Πρόσχημα για τον αποκλεισμό ήταν ότι η ΕΣΚ δεν συμπληρώνει τον αριθμό των υποψηφίων που προβλέπει το καταστατικό, το οποίο ωστόσο προβλέπει απλή αναλογική, κάτι που ακυρώνει στην πράξη η πλειοψηφία της ΕΟΤ. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ, ο αριθμός που επικαλείται η διοίκηση της ΕΟΤ αφορά προηγούμενο καταστατικό, προηγούμενου συνεδρίου, όταν το εκλογικό σώμα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

«Καταλαβαίνουμε, μια Ομοσπονδία επιχείρηση δεν μπορεί να έχει μέλη στη Διοίκησή της ανθρώπους που αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή», καταγγέλλει η ΕΣΚ.

Και υπογραμμίζει:

«Η παραπάνω εξέλιξη χρεώνει ακέραια την ευθύνη στις δυνάμεις που στηρίζουν την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, αλλά και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κύριος Βαρδακαστάνης, είναι ο αδιαμφισβήτητα καθοδηγητής της συγκεκριμένης ομάδας. Η γραμματέας της Ομοσπονδίας Τυφλών είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής με τον συνδυασμό της κυρίας Δούρου.

Είχαν το θράσος να εμφανίζονται παραμονές του συνεδρίου ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τον προσδιορισμό άμεσα καταστατικού συνεδρίου, όμως και τον Συνδυασμό ακύρωσαν και αρνήθηκαν να θέσουν το θέμα στο συνέδριο, αλλά και το να μπουν ατομικές ανεξάρτητες υποψηφιότητες αρνήθηκαν τελικά να δεχτούν, ενώ στη συνάντηση που έγινε, είχαν δηλώσει ότι θα τις δεχτούν και από ό,τι φαίνεται, με εντολή άνωθεν, μετά τη λήξη της συνάντησης, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΣΚ Τυφλών ότι ούτε οι ατομικές υποψηφιότητες γίνονται δεκτές.

Είναι γελασμένοι αυτοί και οι πάτρωνες τους, κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου και επιχειρηματίες του χώρου: Οσους μαφιόζικους μηχανισμούς και να στήσουν, όσα λεφτά και να δώσουν για να "μπουκώσουν" τους πρόθυμους, δεν θα τα καταφέρουν!».

Η ΕΣΚ καλεί τους τυφλούς και τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες, να δυναμώσουν τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, να προκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις στα όποια υπαρκτά πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχουν και θράσος να στέλνουν... ευχές! (2024-05-02 00:00:00.0)
Στο σφυρί και η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη (2023-07-18 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο (2012-04-11 00:00:00.0)
«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία»! (2010-10-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο πραξικόπημα (2008-02-01 00:00:00.0)
Δικαστική απόφαση υπέρ της νοθείας (2007-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ