Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία»!

Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών έκαναν χτες οι τυφλοί. Να καλλιεργήσει αυταπάτες για εξαιρέσεις από την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση προσπαθεί η κυβέρνηση

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Αγωνιστικό περιεχόμενο στη χθεσινή κινητοποίηση των τυφλών στο υπουργείο Οικονομικών, προβάλλοντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των τυφλών και των οικογένειών τους και απαντούν στην επίθεση που δέχονται συνολικά τα λαϊκά στρώματα απ' την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική έδωσαν χτες η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

«Αποκλειστικά δημόσια ενιαία και καθολική κοινωνική ασφάλιση. Δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια» έγραφε το πανό των μελών της ΕΣΚ και ΣΕΑΑΝ που έφτασαν στην κινητοποίηση συγκροτημένα. Κατήγγειλαν τη βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης που παίρνει απ' τον ιδρώτα των πολλών, εμπορευματοποιεί τις ανάγκες τους για πρόνοια, παιδεία, υγεία για να εξασφαλίσει δισ. για το μεγάλο κεφάλαιο. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, όχι παροχές στην πλουτοκρατία», «Τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία κάνατε αποθήκες», φώναξαν έξω απ' το υπουργείο Οικονομικών. Στον πλευρό των αγωνιστών αναπήρων βρέθηκε εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Στον αντίποδα η πλειοψηφία της ηγεσίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) που οργάνωσε την κινητοποίηση, επιχείρησε για μια ακόμα φορά να καλλιεργήσει στους τυφλούς αυταπάτες ότι θα εξαιρεθούν απ' την αντιλαϊκή λαίλαπα. Μάλιστα, η ηγεσία της ΕΟΤ αρνήθηκε στην ΕΣΚ Τυφλών να παραβρεθεί στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση ο υπουργός είπε ότι κα' αρχήν δέχεται το αίτημα της ΕΟΤ να μη συνδεθεί το επίδομα των τυφλών με εισοδηματικά κριτήρια, όμως επειδή - όπως είπε - το ζήτημα αφορά και άλλα συναρμόδια υπουργεία, η κυβέρνηση θα δώσει οριστικές απαντήσεις, στις 15 Νοέμβρη, δηλαδή μετά τις εκλογές! Είπε ακόμα ότι ο περιορισμός που υπάρχει για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών πως δεν θα παίρνουν επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων, αδείας, δε θα ισχύσει για τους τυφλούς.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ κάλεσαν τους τυφλούς να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις υποτιθέμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στις καθησυχαστικές ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΕΟΤ (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ) μετά τη συνάντηση. Τόνισαν ότι επιβεβαιώθηκε η καταγγελία της ΕΣΚ Τυφλών ότι η κινητοποίηση έγινε με αποσπασματικά αιτήματα, για να εκτονωθεί σε ανώδυνους δρόμους η δυσαρέσκεια των τυφλών απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και για να μπορέσουν να χειραγωγήσουν καλύτερα τους τυφλούς μπροστά στις εκλογές. Ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τέτοιες δεσμεύσεις, αφού έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή με την τρόικα και την επίβλεψη του ΟΟΣΑ, για την περικοπή των επιδομάτων σε ΑμΕΑ και πολύτεκνους. Κάλεσαν τους τυφλούς να εγκαταλείψουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναπαράγουν τη βαρβαρότητα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συστρατευτούν στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, την ΕΣΚ και τη ΣΕΑΑΝ, αλλά και να δώσουν δύναμη στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές για την τοπική διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ