Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Καταψηφίστε όσους υπονομεύουν την Υγεία του λαού

Περιοδεία στο υπουργείο Υγείας έκανε χτες το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταγράψει τη δύναμη και την οργή του λαού
Μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταγράψει τη δύναμη και την οργή του λαού
Να σπάσουν την απογοήτευση που προσπαθούν να περάσουν στο λαό, να δώσουν διπλό μήνυμα μπαίνοντας στους αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, αλλά και με την ψήφο τους στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσε τους εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας, χτες, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε στο αμφιθέατρο με τους εργαζόμενους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό που σήμερα προωθείται ως μια νέα αντίληψη σχετίζεται άμεσα και με το δικό σας χώρο, με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας. Αυτοί οι δύο βασικοί τομείς κοινωνικής δραστηριότητας παίρνουν άλλο χαρακτήρα. Εμείς, ως ΚΚΕ, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή την πολιτική, η οποία διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική ότι κάθε δήμος ή κάθε περιφέρεια μπορεί να ορίζει, να καθορίζει, να προγραμματίζει τις ανάγκες σε ό,τι αφορά την Υγεία και την Παιδεία. Αυτά πρέπει να έχουν κεντρικό σχεδιασμό. Βεβαίως και η αυτοδιοίκηση έχει λόγο στη διαχείριση κάποιων ζητημάτων αλλά από κει και πέρα ο κεντρικός σχεδιασμός για την παροχή Υγείας, για το ποιες είναι οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού στην Υγεία πρέπει να ορίζεται κεντρικά απ' το κράτος. Οπως και τα ζητήματα της Παιδείας». Επισήμανε ότι η λογική της ανταποδοτικότητας τείνει να κυριαρχήσει στο χώρο της τοπικής διοίκησης, ότι μέσα και από τον «Καλλικράτη» περνάνε στην τοπική διοίκηση βασικά ζητήματα, που θα αντιμετωπίζονται σε αυτή τη λογική.

«Ως ΚΚΕ σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητάμε την ψήφο σας στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές για την τοπική διοίκηση», επισήμανε καταγγέλλοντας ότι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, ενώ είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κλπ., προκειμένου να στήσουν αναχώματα στο να εκφραστεί στις εκλογές η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Ξεκαθάρισε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η αφαίρεση δικαιωμάτων, δεν παίρνονται γιατί δεν υπάρχει πλούτος στη χώρα ή εξαιτίας του μνημονίου, αλλά πρόκειται για προαποφασισμένα μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να σαρώσουν τις λαϊκές κατακτήσεις.

Φοβούνται τη συλλογική δράση

«Αυτό που θέλουν σήμερα είναι να οδηγήσουν τις πλατιές εργατικές - λαϊκές μάζες στην απογοήτευση. Θέλουν τον κόσμο να κιοτέψει, να μην αντιστέκεται, να μην αγωνίζεται, να μην παλεύει. Προσπαθούν απ' τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να περάσουν την αντίληψη ότι δε γίνεται τίποτα με τον αγώνα. Κάθε αγωνιστική κινητοποίηση φέρνει αποτελέσματα, δημιουργεί αγωνιστική εμπειρία, σπάζει προκαταλήψεις. Φοβούνται τη συλλογική δράση, τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων, την αντίσταση. Εμείς λέμε όχι απογοήτευση, να μπει ο κόσμος στον αγώνα», τόνισε. Και κατέληξε: «Η ψήφος στις 7 Νοέμβρη δεν είναι απλά ψήφος αυτοδιοικητική. Εμείς σας κοιτάμε στα μάτια. Μέχρι σήμερα δεν μας βάλατε καμία απουσία από τον αγώνα. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε τη μάχη, παλεύουμε και πιστεύουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που μπορούν και πρέπει να μπουν στον αγώνα. Κάντε το βήμα και στον αγώνα και μεθαύριο στις 7 του Νοέμβρη, η ψήφος στο ΚΚΕ, στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", είναι η καλύτερη επένδυση για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ