Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Επικίνδυνη η προεκλογική βιασύνη της κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται προεκλογικά την υπόθεση της μεταστέγασης του νοσοκομείου της Κέρκυρας, επιβεβαίωσε προχτές ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους επιβεβαίωσε έμμεσα ότι αυτή θα επιταχυνθεί χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο υφυπουργός, για τη μετεγκατάσταση «δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ειδικότητες, πρέπει όμως να κάνουμε την αρχή» και «το μίνιμουμ για να γίνει η μεταφορά είναι 80 με 90 θέσεις» γι' αυτό «σύντομα 40 άτομα θα πάνε στο νοσοκομείο»! Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι θα αξιοποιηθούν περίπου 50 εποχιακοί υπάλληλοι!

Στην πρόσφατη προεκλογική επίσκεψη του πρωθυπουργού «οι Κερκυραίοι ακούσανε υποσχέσεις και εξαγγελίες», σημείωσε ο Χ. Χαραλάμπους τονίζοντας ότι «είναι στα όρια της υπομονής τους όταν ακούνε υποσχέσεις που μένουν ανεξέλεγκτες». Αναφερόμενος στην αλλαγή κτιρίου τόνισε ότι «με 280 υπαλλήλους του νοσοκομείου στους οποίους χρωστούνται χιλιάδες ρεπό προσπαθείτε να κάνετε τη μετεγκατάσταση σε ένα νοσοκομείο με 330 κρεβάτια που χρειάζεται 800 εργαζόμενους για να το λειτουργήσουν»! Συνέχισε επισξμαίνοντας ότι «ασφαλείς προϋποθέσεις μετεγκατάστασης σημαίνει προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων» και αναρωτήθηκε «οι καθαρίστριες πώς θα αντεπεξέλθουν να καθαρίζουν ένα νοσοκομείο 4 φορές μεγαλύτερο», «με ποια υπηρεσία θα υποστηρίξετε τον εξοπλισμό». «Θα οδηγηθεί σε τραγωδίες η μετεγκατάσταση αν δε συνοδευτεί με το απαραίτητο προσωπικό». Αναφερόμενος στο νέο νοσοκομείο επισήμανε ότι υπάρχουν σειρά ελλείψεων (π.χ. ακτινοθεραπείες, αιμοδυναμικό κλπ.) γι' αυτό «δε θα ανακοπεί η ροή των αρρώστων που πάνε κατά χιλιάδες στα Γιάννενα και σε άλλες πόλεις». Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι «έχει χτιστεί κοντά στο νοσοκομείο ιδιωτική κλινική»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ