Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΨ»
Στο κενό οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

Για τέταρτη ημέρα σήμερα συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία «ΧΑΛΥΨ» στον Ασπρόπυργο διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σήμερα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασίσουν και νέα κλιμάκωση.

Συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι δίνουν σκληρή αγωνιστική μάχη στη μέχρι σήμερα αδιαλλαξία της εργοδοσίας, ιταλικών συμφερόντων «ΙΤΑΛΤΣΙΜΕΝΤΙ», η οποία αρνείται ακόμα και να συζητήσει με το Σωματείο των εργαζομένων. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό, ότι προσπάθησε με διάφορες παρεμβάσεις να διασπάσει και να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων χωρίς όμως καμία επιτυχία. Ετσι συνεχίζει την προκλητική αυτή στάση να εκβιάζει για μηδενικές αυξήσεις και για πάγωμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε να αντικαθιστά εργαζόμενους που αποχωρούν μόνο με εργολάβους παρά το γεγονός ανήκει στις 100 πιο κερδοφόρες της χώρας. Και η στάση αυτή οφείλεται ξεκάθαρα στην κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα που παίρνει και στρώνει το δρόμο σε όλους τους εργοδότες να έχουν στη δούλεψή τους ακόμα πιο φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται από την αρχή των κινητοποιήσεων στηρίζοντας τον αγώνα τους η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ