Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Συκοφαντίες και ωμός αντικομμουνισμός από τη ΝΔ

Συκοφαντίες, αντικομμουνισμός και προβοκατόρικες πρακτικές από τη ΝΔ ξεδιπλώθηκαν στις αρχές της βδομάδας στη πόλη των Σερρών, με πρωτοστάτη τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Σπυρόπουλος, στη Διακομματική Επιτροπή του δήμου Σερρών, ζήτησε την απομάκρυνση του ΚΚΕ από τη διαδικασία συζήτησης των όρων για τη διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου στην πόλη των Σερρών!

Αφορμή για την έκρηξή του αποτέλεσε η διαφωνία του εκπροσώπου του ΚΚΕ σχετικά με την απαγόρευση των αφισοκολλήσεων και άλλων πρακτικών που ουσιαστικά οδηγούν στην επιβολή φίμωσης της φωνής του.

Με θράσος και αξιοποιώντας χωροφυλακίστικες μεθόδους, o Π. Σπυρόπουλος προσπάθησε να επιβάλει στον υπεύθυνο της Διακομματικής Επιτροπής το τι θα γραφτεί στο πρακτικό της συνεδρίασης, λέγοντας πως «το ΚΚΕ πάει ενάντια στο νόμο» και πως «δεν γίνεται να παρευρίσκεται στη διαδικασία, αφού διαφωνεί με τις νόμιμες ενέργειες που επιβάλλει η εγκύκλιος»!

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ απαντά θυμίζοντας ότι ανάλογες πρακτικές ακολούθησε και η φοιτητική παράταξη της ΝΔ στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, όπου δεν επέτρεπε τη χρήση παραβάν (!): «Το ψεύδος και οι απειλές δεν περνάνε. Η συκοφαντία που φτάνει στα όρια του αντικομμουνισμού, της ΔΑΠ και του στελέχους της ΝΔ, θα απαντηθούν από τον κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη, τους αυτοαπασχολούμενους, στους αγώνες και στις κάλπες.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να γυρίσουν την πλάτη στον αντικομμουνισμό και να ενισχύσουν το ΚΚΕ (...) Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στις πολιτικές που μας έφεραν έως εδώ, που ευθύνη έχουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) όσο και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, και που έχουν την υπογραφή τόσο των δημάρχων όσο και των περιφερειαρχών που εκλέχτηκαν από αυτές τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ