Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στις Νομαρχίες η αίτηση για ποινικό μητρώο

Από σήμερα οι μετανάστες κάτοχοι της προσωρινής άδειας παραμονής που βρήκαν δουλιά και μπορούν να αποκτήσουν άδεια εργασίας, δε θα καταθέτουν αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά στις Νομαρχίες της χώρας.

Με χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι Νομαρχίες - εφόσον οι αλλοδαποί καταθέσουν τα παραπάνω δικαιολογητικά ταυτόχρονα με αυτά που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας εργασίας - να προβαίνουν αμέσως στην έκδοση της άδειας εργασίας. Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται υπηρεσιακά στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο θα αποστέλλει στις Νομαρχίες τα πιστοποιητικά.

Για την παραπάνω διαδικασία αναμένεται να εγκριθεί - περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης φάσης νομιμοποίησης των αλλοδαπών - η πρόσληψη 350 ατόμων. Η μισθοδοσία τους θα καλυφθεί ουσιαστικά από τους ίδιους τους μετανάστες, αφού το 15% των εσόδων από τα παράβολα που πλήρωσαν για να πάρουν την προσωρινή άδεια παραμονής, θα δοθεί στις Νομαρχίες για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αλλοδαποί που έλαβαν την προσωρινή, εξάμηνη, άδεια παραμονής, είναι μόλις 367.000 όταν οι παράνομοι μετανάστες στη χώρας μας υπολογίζονται στο 1.000.000. Οι υπόλοιποι - σύμφωνα με το νέο μεταναστευτικό νόμο αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων - αναμένεται να πάρουν το δρόμο της απέλασης. Ο ίδιος δρόμος είναι πιθανός και για έναν μεγάλο αριθμό από τους 367.000, αφού για να παραμείνουν στη χώρα θα πρέπει μέχρι τον Φλεβάρη να βρουν δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ