Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ο αγώνας για το Σκοπευτήριο έχει αποτέλεσμα

Νέα συγκέντρωση την Κυριακή

Οι κινητοποιήσεις του λαού της Καισαριανής, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, για να γίνει πράξη επιτέλους το αίτημα δεκαετιών για την απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου, έχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

Χτες ο δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι πήγαν στο Σκοπευτήριο, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης. Εκεί, όμως, βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν την είσοδο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν και υπήρξε αντιπαράθεση και συνελήφθη ένας εργάτης του Δήμου, οι εργασίες έγιναν και ο εργάτης λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η Σκοπευτική Εταιρεία, από την πλευρά της, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, από την οποία ζήτησε να δοθεί εντολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δήμου για τα έργα που κάνει στο Σκοπευτήριο. Ομως, ο πρόεδρος των Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα.

Από την πλευρά του το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου να εξετάσει το ζήτημα και να πάρει θέση.

Πάντως, η δημοτική αρχή, με την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, μέχρις ότου ο ιστορικός αυτός χώρος αποδοθεί στο λαό και γίνει από το Δήμο η ανάπλαση που απαιτείται με βάση την ιστορία που έχει. Ετσι, την επόμενη Κυριακή, στις 10 π.μ., καλεί όλους τους δημότες και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να δώσουν και πάλι το «παρών» στο Σκοπευτήριο, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ