Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Καταγγελία της φυλάκισης Παλαιστίνιων παιδιών από την Αχέντ

ΡΑΜΑΛΑ.--

Την εγκληματική σύλληψη και φυλάκιση παιδιών και εφήβων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, επειδή αντιδρούν απέναντι στο τρομοκρατικό ρατσιστικό καθεστώς που επιβάλλουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, κατήγγειλε η Παλαιστίνια νεαρή αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι, που και η ίδια είχε φυλακιστεί 8 μήνες και ξεσήκωσε τη διεθνιστική αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο (είχε έρθει προσκεκλημένη της ΚΝΕ και στη χώρα μας). Η Ταμίμι μίλησε στη βρετανική εφημερίδα «The Independent», με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη και φυλάκιση του μικρότερου 15χρονου αδελφού της, Μοχάμεντ Ταμίμι, με τη συνήθη κατηγορία του λιθοβολισμού στρατιωτών.

Οπως επισήμανε, «κάθε μητέρα και πατέρας αναγκάζεται να ζήσει με το φόβο ότι τα παιδιά του θα είναι ο επόμενος στόχος. Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη υπόκεινται σε στρατιωτικό νόμο που είναι εργαλείο καταστολής, σιωπής και αποτροπής της αντίστασης στην κατοχή. Δεν έχουμε ίσα δικαιώματα με τους Ισραηλινούς εποίκους που ζουν σε κλεμμένη γη στις γειτονιές μας».

Ας σημειωθεί ότι οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν τον μικρότερο αδελφό της Αχέντ ελάχιστες μέρες πριν την επικείμενη αποφυλάκιση του μεγαλύτερου αδελφού της Ουαίντ Ταμίμι, που επίσης συνελήφθη πέρσι το καλοκαίρι και φυλακίστηκε για 14 μήνες με την κατηγορία του λιθοβολισμού Ισραηλινών στρατιωτών, λίγο μετά τη δική της αποφυλάκιση.

Εγκληματική βία Ισραηλινών σε 16χρονο Παλαιστίνιο!

Στο μεταξύ, σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Παλαιστίνιου μαθητή Οσάμα Αλί αλ Μπάνταν την περασμένη Πέμπτη από Ισραηλινούς στρατιώτες. Ο νεαρός πυροβολήθηκε στα πόδια όντας με χειροπέδες και δεμένα τα μάτια, μετά την προσπάθειά του να διαφύγει από τη σύλληψή του, με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες στις δυνάμεις κατοχής στο χωριό Τουκόα, κοντά στη Βηθλεέμ.

Μετά το σάλο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε χτες πως θα διενεργηθεί «έρευνα» για τις συνθήκες του «περιστατικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ