Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεκδικούμε την αναβάθμιση των δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών

Τα γραφεία της διοίκησης του ΟΒΡΕΠΟΜ επισκέφθηκε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας Δήμου Θεσσαλονίκης (ΟΒΡΕΠΟΜ) περιόδευσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του ΟΒΡΕΠΟΜ Φίλιππο Μπαντή και την υποψήφια κοινοτική σύμβουλο Τριανδρίας Δέσποινα Γκογκουσούδη.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΒΡΕΠΟΜ. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός έρχεται αντιμέτωπος με την ολοένα και αυξανόμενη δυσκολία να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδικών σταθμών λόγω της υποχρηματοδότησής του. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, στα οποία βασίζεται σε μεγάλο μέρος ο Οργανισμός, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017, με το οποίο καθορίζονται οι όροι λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο πολλών σταθμών που λειτουργούν σήμερα στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σχολίασε στη συζήτηση με τους εργαζόμενους πως «όσο καταρρέουν οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα ιδιωτικών», διαδικασία που, όπως είπε, «έχει γενικευτεί κατά τη θητεία του κ. Μπουτάρη σε δομές του δήμου, οι οποίες υποβαθμίζονται συστηματικά, ώστε να ανοίξει η πόρτα σε επιχειρηματίες και εργολάβους. Οι συνδυασμοί των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα», είπε, «βαδίζουν συμφωνημένα και συντεταγμένα προς την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, είτε άμεσα όπως προτείνει ο κ. Ταχιάος της ΝΔ, είτε έμμεσα μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως προτείνει η κα. Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκλιση των θέσεών τους και η προθυμία τους να ακολουθήσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία θέλει τους δήμους να λειτουργούν με όρους επιχειρηματικότητας, θα τους οδηγήσει την επόμενη μέρα στο να ξεχάσουν τις διαφορές τους».

Ο Φίλιππος Μπαντής ανέφερε πως χρειάζεται να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός που δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις του ΠΔ 99/2017 και συμπλήρωσε πως ό,τι θετικό έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο δήμο Θεσσαλονίκης για το λαό της πόλης ήρθε ως αποτέλεσμα της «φιλοτιμίας και του αγώνα».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος πρόσθεσε πως η αναγκαία αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων παιδικών σταθμών, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τη διεκδίκηση της ανάληψής της από το κεντρικό κράτος. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες, δυναμώνοντας τη μόνη ουσιαστική δύναμη αντιπολίτευσης, τη μόνη φωνή που θέτει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ