Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτήριο ψήφου οι ελλείψεις σε υποδομές προστασίας της ανθρώπινης ζωής

Σε εργαζόμενους του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε σύσκεψη με εργαζόμενους στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης μίλησε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο περιοδείας, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τους κάλεσε με την ψήφο τους στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να κάνουν την πραγματική διαφορά.

«Εμείς πάντα έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας συνολικότερα τους εργαζόμενους, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, και όχι φυσικά μόνο αυτούς που αμείβονται με μισθούς πείνας. Εμείς θεωρούμε ότι σ' αυτήν τη φάση το πραγματικά προοδευτικό, νέο και σύγχρονο είναι να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών», είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τα ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια ψήφου, αναφέρθηκε στην έλλειψη έργων και υποδομών που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Οπως είπε, «η απουσία αντιπλημμυρικής προστασίας, ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού, αντισεισμικής θωράκισης, είναι ζητήματα που αφορούν το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργα που δεν θεωρούνται επιλέξιμα, γιατί δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο». Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αντισεισμικής θωράκισης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας ότι ο έλεγχος των δημόσιων κτιρίων, που ξεκίνησε το 1999, έχει σταματήσει στο 20% και ενώ υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για τη σεισμική τρωτότητα της πόλης, δεν έχει επικαιροποιηθεί το σχέδιο «Ξενοκράτης», ούτε φυσικά έχουν παρθεί τα αντίστοιχα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας. «Αυτό είναι ένα ασφαλές κριτήριο για να πούμε τελικά αν ο κάθε δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, η κυβέρνηση τελικά, έβαλε στο επίκεντρο τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς μετατροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια και στρατιωτικών σχεδιασμών, στη βάση και των δεσμεύσεων της χώρας μας στο ΝΑΤΟ αλλά και επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις μεταφορές και σε άλλους τομείς. Σχεδιασμούς με τους οποίους συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοί τους σε Περιφέρεια και δήμους. Θύμισε δε ότι η προηγούμενη εξόρμηση των επιχειρηματικών ομίλων προς τα Βαλκάνια είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά επιχειρήσεων και βιομηχανιών, χιλιάδες εργαζόμενους στη στρατιά της ανεργίας, συμπίεση των μισθών, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ