Σάββατο 27 Απρίλη 2019 - Κυριακή 28 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πατριδογνωμόνιο
Υπερπλεόνασμα τηλεμαγκιάς

Η φετινή βδομάδα των παθών είχε στοιχεία αποκάλυψης. Αποκάλυψης ενός παράλληλου Γολγοθά χυδαιότητας, ανηθικότητας, ψεμάτων, διαγκωνισμού των άθλιων πρωταγωνιστών στην προεκλογική αρένα όπου τα φθηνά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και οι γουρουνιές στην πλάτη του λαού, αναγγέλθηκε πανηγυρικά ότι θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση έως την κάλπη. Και λέω παράλληλος Γολγοθάς γιατί ο καθημερινός, συνεχής και αγκαθόσπαρτος Γολγοθάς των εργαζομένων και μη πολιτών, για μια όχι αξιοπρεπή αλλά στοιχειώδη διαβίωση, είναι μακρόχρονος, εξαντλητικός και στυγνά επιβιωτικός.

Κι έρχεται καπάκι πάνω στο σώμα της νεολαίας και των παιδιών ένα άθλιο νομοσχέδιο που μετατρέπει σε αγοραίο παζάρι την εκπαιδευτική διαδικασία, την επιστημοσύνη και την ελπίδα ότι η γνώση είναι θεμέλιο, δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον. Λες και ο γερο - καθηγητής υπουργός Παιδείας, ο κύριος Γαβρόγλου, αποφάσισε, πριν αποχαιρετήσει το πολιτικό κουκούλι της ενσωματωμένης στο σύστημα αριστεράς, ότι θέλησε να ξεμπερδεύει με τα εφηβικά του απωθημένα και μια και καλή με το ΚΚΕ, με τρόπο, χωρίς κόπο.

Υφάκι ακαδημαϊκού μπλαζέ τύπου, μοίρασε πιστοποιητικά κριτικής ικανότητας σε όλους πλην των κομμουνιστών, κι έτσι έφερε την αχίλλειο πτέρνα του στο ίδιο του το μέτωπο. Ανέκδοτο ο ίδιος, αντέχει οποιαδήποτε κριτική εκτός από την ερυθρά που μπορεί να καταδείξει πως η πρόοδος δεν κρέμεται από το ξυπνητήρι, το φροντιστήριο δεν καταργείται με το να μετατρέπεις το σχολείο σε φροντιστήριο κι η αγορά δεν είναι δασκάλα, μήτε καθηγήτρια, αλλά μια μάγισσα που με το ραβδί του κέρδους μετατρέπει τα νιάτα σε πιόνια, κερδίζοντας πάντα την παρτίδα, υποθηκεύοντας την πατρίδα.

Και με την Παιδεία ριγμένη στο καναβάτσο των συμφερόντων, έρχεται κι ένας πρωθυπουργός, ο τωρινός, να ξαμολήσει το πολιτικό του κατοικίδιο, το καλά εκπαιδευμένο να δαγκώνει μέσα κι έξω, εχθρούς και φίλους, να ζητήσει απ' το διεκδικητή του ευρωΝΑΤΟικού σκαμπό, που το νομίζει για θρόνο, να μετρηθούνε στην τηλεθέαση!!! Πρώτη φορά από εποχής, προ και μετά τον μπερλουσκονισμό, πρώτη φορά μετά την ένταξη των τρολ και του διαδικτυακού μενγκελισμού στο προεκλογικό παιχνίδι, ένας πρωθυπουργός και δη αριστερός εναποθέτει την τύχη του, μισή στη ζητιανιά ενός νόμπελ και την άλλη μισή στις τηλεμετρήσεις θεαματικότητας. Δε ζούμε γουέστερν σπαγγέτι. Ζούμε την πτώση της Τροίας των καναλιών με Δούρειους Ιππους, φτιαγμένους από τηλεκοντρόλ και συχνότητες σε σκηνοθεσία NASA, και σενάριο απ' το αχτύπητο δίδυμο Πάιατ και Ζίζεκ.

Αυτές δεν είναι εκλογές, είναι επικοινωνιακό survivor, όπου οι μονομάχοι θα κρεμάνε στις οθόνες τους κουβάδες με τα σκατά που θα πετάνε ο ένας στον άλλον και ο σοφός λαός θα πρέπει να παρακαλάει μη λάχει και καμιά στραβή στη βάρδια τους και καεί, πνιγεί, αρρωστήσει ή πεινάσει στη βάρδια των μονομάχων, που υπέγραψαν μνημόνια, τουλάχιστον έως το 2060.

Το καταπληκτικό είναι ότι ένας 44χρονος κι ένας 51χρονος, που θα έλεγε και το αστυνομικό δελτίο, παίζουν το πολιτικό παιχνίδι με όρους play station on line, χωρίς τσίπα, με λεφτά κλεμμένα κι από τους αγέννητους για μια νίκη προεγκεκριμένη από ταξικούς χορηγούς.

Η μόνη αλήθεια αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης είναι το υπερπλεόνασμα φτηνής μαγκιάς, πυώδους λόγου, νοσηρής αυταρέσκειας και μιας κακοφορμισμένης αισθητικής μοντερνιάς. Εχει στόχο την αδρανοποίηση των πολιτικών ανακλαστικών και την εντατική καλλιέργεια κάθε αντιδραστικού στοιχείου, κάθε ζιζανίου που μπορεί να εξουδετερώσει τη διαλεκτική με εντυπωσιοθηρία. Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει και η επιτροπή ανταγωνισμού με επικεφαλής την κα Θάνου, που την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από την Ανάσταση έσωσε την τιμή του πιτόγυρου και θα ψηφίσουμε χορτασμένοι φτηνά και με εθνική αξιοπρέπεια τυλιχτή σε γύρο με απ' όλα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ για την απεργία πείνας 54χρονου(2013-06-08 00:00:00.0)
Δε φτάνει το κράξιμο(2009-02-13 00:00:00.0)
Το έγκλημα έχει όνομα...(2007-08-26 00:00:00.0)
Κουράγιο, παιδιά!(2000-06-18 00:00:00.0)
Βομβαρδισμός κοροϊδίας(2000-03-01 00:00:00.0)
Στο δρόμο του... Γολγοθά και οι τιμές(1995-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ