Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Γάμος» ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε «γάμο» κατέληξε, τελικά, ο «αρραβώνας» μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αλλωστε, «γάμοι» ανάμεσα στους δύο έχουν προηγηθεί στις 3 από τις 4 πρωτεύουσες και σε πολλούς άλλους δήμους και των τεσσάρων νομών της περιοχής. Τώρα συμφώνησαν να κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο και για την Περιφέρεια, με επικεφαλής τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Νίκο Τσιλιμίγκα.

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του "γάμου" δεν οφειλόταν σε... ασυμφωνία χαρακτήρων, μιας και η πολιτική τους δεν διαφέρει ουσιαστικά, αλλά στις επίπονες διαπραγματεύσεις για την προίκα (τις θέσεις που θα έχει το κάθε κόμμα στο ψηφοδέλτιο)».

Σχολιάζοντας τους διαξιφισμούς ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), σημειώνει ότι τελικά «δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αυτοί οι άσπονδοι "εχθροί" να συνεργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλίας. Και πώς να έχουν, αφού η αντιπαράθεσή τους αφορά στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πώς θα μπει τέλος σ' αυτήν, μιας και το μεγάλο κεφάλαιο υπηρετούν και οι δυο».

«Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Θεσσαλίας, που οι πολιτικές αυτών των κομμάτων τούς τσάκισαν τις ζωές τους, πρέπει στις περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές, να τους γυρίσουν την πλάτη, όπως και στη ΝΔ και στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Τώρα με ψήφο στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλους τους δήμους και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ