Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ
Διεκδικεί φτηνή, τακτική, ασφαλή και γρήγορη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου, Ν. Λαρδά, με αφορμή τις πασχαλινές αυξήσεις των εισιτηρίων

Το αίτημα για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με φτηνό εισιτήριο προβάλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας, με αφορμή τις αυξήσεις που είδαν πάλι οι ταξιδιώτες στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις γιορτές του Πάσχα. Ενδεικτικά, το εισιτήριο στο κατάστρωμα του πλοίου, δηλαδή σε πλαστική καρέκλα, από Πειραιά για Ικαρία ανεβαίνει στα 39,50 ευρώ, από 37 που κόστιζε μέχρι πρόσφατα (αύξηση 6,75%), ενώ η οικονομική αεροπορική θέση πάει στα 49 ευρώ από 47.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λαρδάς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι αυξήσεις αυτές διαμορφώνουν το κλίμα για το επόμενο χτύπημα με την έναρξη της θερινής περιόδου και επισημαίνει: «Η εξέλιξη αυτή έρχεται να αποδείξει το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας ρυθμίσεων και μέτρων όπως το λεγόμενο "μεταφορικό ισοδύναμο", που δεν θίγουν σε καμία περίπτωση το κυρίαρχο στοιχείο που καθορίζει τα τεκταινόμενα στο χώρο των συγκοινωνιών. Που δεν είναι άλλο από το ότι οι συγκοινωνίες έχουν παραδοθεί στους νόμους της αγοράς, με τα εισιτήρια να εκτινάσσονται στα ύψη και τα δρομολόγια να προσαρμόζονται στην προσδοκώμενη κερδοφορία των εταιρειών».

Οπως αναφέρει ο Ν. Λαρδάς, ο δήμος Ικαρίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση, έχει υιοθετήσει τα αιτήματα δεκάδων σωματείων και φορέων, που διεκδικούν:

  • «Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά χειμώνα - καλοκαίρι.
  • Ναύλα προσιτά στους επιβάτες, που θα συμβαδίζουν με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων εργαζομένων.
  • Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, που θα υπηρετούν τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, καμία ανατροπή στα δικαιώματα των εργαζομένων, εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να αξιοποιηθούν σε μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Με βάση αυτά τα αιτήματα, που έχουν γίνει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος Ικαρίας έχει οργανώσει την τελευταία πενταετία δεκάδες παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο, στο ΣΑΣ και σε συνέδρια που σχετίζονται με την περίφημη πια «νησιωτικότητα», χωρίς καμιά ανταπόκριση τόσο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πραγματικότητα μαρτυρά πως παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, εφαρμόζεται η ίδια στρατηγική κατά των εργαζομένων και των νησιωτών, είτε στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο ψήφου μπροστά στις κάλπες, που αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες, συνολικά ο λαός με την οργανωμένη πάλη του να πει το "φτάνει πια", βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες», αναφέρει ο Ν. Λαρδάς και συνεχίζει:

«Κάνουμε για μια ακόμα φορά καθαρό ότι ο δήμος Ικαρίας, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη διεκδίκηση συνδυασμένης καθημερινής ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα (...) καθημερινής σύνδεσης των νησιών μας με τον Πειραιά, συχνής σύνδεσης με τη Βόρεια Ελλάδα, με σύγχρονα ασφαλή πλοία, με φτηνό εισιτήριο (...)», αναδεικνύοντας «τη μόνη πρόταση που λύνει οριστικά και σε όφελος του λαού το πρόβλημα, τη δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών. Γι' αυτό όμως χρειάζεται ανατροπή της σημερινής πολιτικής, σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τους νησιώτες να πάρουν αγωνιστικά - δυναμικά την υπόθεση στα χέρια τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστια προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών (2015-03-31 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (2012-01-12 00:00:00.0)
Παλεύουν για φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (2011-12-07 00:00:00.0)
Εκτός γραμμής το «ΣΑΟΣ II» (2010-02-06 00:00:00.0)
«Αλωνίζουν» οι εφοπλιστές, στενάζουν οι επιβάτες (2009-07-30 00:00:00.0)
Διεκδικούν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (2005-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ