Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Παζάρια για διατήρηση της πρόσβασης στην τελωνειακή ένωση

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Πιο κοντά όσον αφορά την τελωνειακή ένωση απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς» είναι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα των Εργατικών για την εξεύρεση συναίνεσης στο Brexit, ανέφερε χτες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στη διάρκεια της παρουσίασης στοιχείων σε Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η πρωθυπουργός δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με την πορεία του Brexit. Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με τους Εργατικούς, η Μέι παραδέχτηκε ότι θέλει τελωνειακές διευθετήσεις για τη μελλοντική σχέση, εκφράζοντας «την ελπίδα οι συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία».

Λίγες ώρες αργότερα, η Μέι απέπεμψε από την κυβέρνηση τον 42χρονο υπουργό Αμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, θεωρώντας τον ένοχο για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που σχετίζονται με συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επίκεντρο τις σχέσεις με το κινεζικό τηλεπικοινωνιακό μονοπώλιο «Huawei», που μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στο στήσιμο νέων δικτύων τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς (5G). O Γουίλιαμσον αρνήθηκε κατηγορηματικά «οποιαδήποτε συμμετοχή» στη διαρροή πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ