Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σχέδια Τραμπ και για τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσαν ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα να συμπεριληφθούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, έπειτα από σύσταση του Αιγύπτιου ομολόγου του Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, όταν προ ημερών τον συνάντησε στην Ουάσιγκτον.

Σε περίπτωση που ο Τραμπ προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων σε ισλαμιστές των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που είχαν ως γνωστόν στηρίξει την κυβέρνηση του Αιγύπτιου πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που είχε εκλεγεί στις εκλογές του Ιούνη του 2012 αλλά ανατράπηκε τον Ιούλη του 2013 από τον στρατηγό Α. Φ. Σίσι.

Η πιθανότητα να χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ «τρομοκρατική» η οργάνωση που ιδρύθηκε το 1928, αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία έντασης στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Αγκυρας, καθώς ως γνωστόν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πραξικοπηματία τον νυν Πρόεδρο της Αιγύπτου. Μάλιστα, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι εάν η οργάνωση χαρακτηριστεί «τρομοκρατική», τότε αυτό θα βλάψει τη «διαδικασία εκδημοκρατισμού» στη Μέση Ανατολή και θα βοηθήσει οργανώσεις όπως το «Ισλαμικό Κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ