Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Ξεσπιτώνουν τους Παλαιστίνιους με κάθε μέσο...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με την πυγμή των όπλων, με απειλές φυλάκισης ή και αυστηρών προστίμων, έχουν διώξει από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ πάνω από 3.000 Παλαιστινίους (ανάμεσά τους πάνω από 1.500 ανήλικους) μεταξύ 2004 και 2019. Αυτό κατήγγειλαν χτες εκπρόσωποι της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «B'Tselem», δημοσιοποιώντας σχετική έκθεση όπου κατέγραψαν ότι οι κατοχικές δημοτικές αρχές της πόλης κατεδάφισαν 830 κατοικίες, από τις οποίες πάνω από 120 γκρεμίστηκαν από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους ιδιοκτήτες τους καθώς απειλούνταν με ποινές φυλάκισης ή τεράστια πρόστιμα. Με παρόμοια τύχη απειλούνται το επόμενο διάστημα και οι κατοικίες 15.000 έως 20.000 Παλαιστίνιων κατοίκων της Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Το ίδιο διάστημα, παρατηρείται «έκρηξη» στην κατασκευή ή κατάληψη παλαιστινιακών οικημάτων από Εβραίους εποίκους σε συνοικίες της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, με στόχο να αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας της ιστορικής πόλης.

Τέλος, χτες, η λιβανέζικη εφημερίδα «Αλ Ακμπάρ» υποστήριξε πως ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς απέρριψε πρόσφατα επιταγή ύψους 10 δισ. δολαρίων από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα - διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ώστε να δεχτεί το «ειρηνευτικό σχέδιο» που αναμένεται να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά το τέλος του Ραμαζανιού, στις 4 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ