Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εναν μήνα μετά την έναρξη της επίθεσης στην Τρίπολη, ο Λίβυος ε.α. στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ, κάλεσε προχτές τις δυνάμεις του στον «Λιβυκό Εθνικό Στρατό» να δώσουν «ένα ακόμη σκληρότερο μάθημα» στη φρουρά του Σάρατζ και τους ισλαμιστές υποστηρικτές του.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Τυνήσιοι συνοριοφύλακες σκότωσαν το Σάββατο τρεις ύποπτους τζιχαντιστές στην κεντρική τουριστική πόλη Σίντι Μπουζαίντ, κατάσχοντας όπλα και εκρηκτικά. Αστυνομικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως οι επίδοξοι δράστες σχεδίαζαν «επικίνδυνη τρομοκρατική επίθεση» αυτήν τη βδομάδα, μετά την έναρξη της νηστείας του Ραμαζανιού.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ενας Σουδανός διαδηλωτής σκοτώθηκε την Κυριακή από πυρά της αστυνομίας, στη διάρκεια επέμβασης για την καταστολή αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 52χρονος πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, μπήκε χτες στο κελί των φυλακών πολυτελείας Οτισβιλ της βορειοδυτικής Νέας Υόρκης, προκειμένου να εκτίσει τριετή ποινή κάθειρξης, έχοντας καταδικαστεί ένοχος για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών και δωροδοκίες ατόμων εκ μέρους του Προέδρου. Λίγο πριν οδηγηθεί στις φυλακές, ο Κοέν είπε στους δημοσιογράφους πως αδημονεί να μοιραστεί με το κοινό «την αλήθεια», καταδικάζοντας... «την ξενοφοβία, την αδικία και τα ψέματα που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας μας».

ΑΛΓΕΡΙ.-- Συνελήφθη την Κυριακή ο Σαΐντ Μπουτεφλίκα, νεότερος αδελφός του Αλγερινού πρώην Προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, που θεωρούνταν πως είχε στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας από το 2013, οπότε υπέστη εγκεφαλικό ο πρώην Πρόεδρος. Μαζί του συνελήφθησαν και οι δύο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, στρατηγοί Μπασίρ Ατμάνε Ταρτάγκ και Μοχάμεντ Μεντιέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ