Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ»
Ανάπτυξη για την εταιρεία, νέα βάρη για τους εργαζόμενους

Να οργανωθούν στις γραμμές του και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους καλεί τους εργαζόμενους στην κουφετοποιία «Χατζηγιαννάκη» το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει στα κορμιά μας, στο ξεζούμισμα των δυνάμεών μας, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην ατέλειωτη κούραση», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, η ανάπτυξη της εταιρείας είναι φανερή: «Σχεδιάζει νέο εργοστάσιο, πολύ μεγαλύτερο από το τωρινό. Παραπάνω παραγγελίες. Οι εξαγωγές έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Από το 10% του 2012, σήμερα έχουν πάνω από το 30% του τζίρου της εταιρείας. Διαφημίσεις, πλασάρισμα στα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της Ελλάδας. Υψηλότεροι τζίροι και κέρδη».

Από την άλλη, για τους εργαζόμενους η ανάπτυξη σημαίνει νέα βάρη: «Εντατικοποίηση στα "κόκκινα". Με τα ίδια άτομα, πολλοί περισσότεροι τόνοι. Εργαζόμενοι μέσω "δουλεμπορικών" για 2 μήνες στην αποθήκη. Απολύσεις χωρίς όρια. Πρώτα σακατεύονται οι εργάτες και μετά τους πετάει στους 5 δρόμους. Απλήρωτες υπερωρίες. Απλήρωτο διάλειμμα. Εργατικές ασθένειες. Ολοι οι εργάτες έχουν πρόβλημα με τη μέση τους. Κάποιοι αναγκάζονται να τα παρατήσουν για να μπορούν να περπατήσουν. Μισθοί στον πάτο. Δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε οι απώλειες της μείωσης 20% που είχε γίνει μέσα στην κρίση ώστε "να σωθεί η επιχείρηση", που υπόσχονταν ότι θα επιστρέψει μόλις ξαναβγάλει κέρδη η επιχείρηση».

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους «απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση βιομηχάνων - κυβέρνησης - ΕΕ, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» και να διεκδικήσουν: Αυξήσεις στους μισθούς στα επίπεδα πριν την κρίση. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να μη σηκώνουν τόνους εμπορευμάτων οι γυναίκες. Μέτρα προστασίας από την εισπνοή της ζάχαρης και των χρωμάτων. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των μνημονίων, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ