Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αποκλεισμοί και μαγειρέματα ενόψει αρχαιρεσιών

Την απόφαση των τριών παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, να απαγορεύσουν στους συμβασιούχους να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι πρώτη δύναμη στο σωματείο είναι η ΔΑΣ, ωστόσο οι εν λόγω τρεις παρατάξεις («Ενότητα», «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις», «Δυναμική Πρωτοβουλία») συνεργάζονται αρμονικά για να μπορούν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Οπως αναφέρει μάλιστα η ΔΑΣ, η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή με τη θέληση των εργαζομένων, οι οποίες προβλέπουν ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι ισότιμα μέλη με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τρεις παρατάξεις θέλουν «να αφήσουν χωρίς συνδικαλιστική έκφραση το πιο ευάλωτο τμήμα μας, τους μακροχρόνια ανέργους που βρίσκουν μια κακοπληρωμένη δουλειά για λίγους μήνες δίπλα μας. Ακριβώς ό,τι θέλουν και οι δήμαρχοι: Εξαθλιωμένους, κακοπληρωμένους εργαζόμενους που δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν.

Η πλειοψηφία του Σωματείου, και στο θέμα των συμβασιούχων, κάνει ιστορική κωλοτούμπα επιπέδου Τσίπρα και κατηγορεί τη ΔΑΣ ΟΤΑ, επειδή με την αταλάντευτη θέση της στο πλάι των συμβασιούχων τιμά την ιστορία του Συλλόγου μας και εκθέτει διπλά τους "αγωνιστές" της πλειοψηφίας».

Ακόμα οι τρεις παρατάξεις «αρνούνται και τη δεύτερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης: να συμμετέχουν στις εκλογές όσοι εργαζόμενοι πληρώσουν το 20% των οφειλών από συνδρομές, με την υποχρέωση να διακανονίσουν το υπόλοιπο. Θέλουν το σωματείο να καταντήσει κουφάρι, φάντασμα του σωματείου ΟΤΑ Ιωαννίνων που έδινε μαζικές και δίκαιες μάχες. Προσπαθούν να καθορίσουν ποιοι θα ψηφίσουν ώστε να παραμείνει η εργοδοτική πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου, γι' αυτό και δεν παρέδωσαν το μητρώο μελών στην Εφορευτική Επιτροπή ως όφειλαν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει εκβιασμούς και υποσχεσιολογία (2018-03-13 00:00:00.0)
Καλεί σε συνέχιση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-07-25 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε αγωνιστική επαγρύπνηση (2017-06-02 00:00:00.0)
Πλήρη ευθυγράμμιση με πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ (2011-01-28 00:00:00.0)
Στρατηγική επιλογή η παρεμπόδιση της ενιαίας δράσης όλων των εργαζομένων (2009-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ