Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ
Νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας
Νέα στάση εργασίας, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου - Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ), για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με δικαιώματα, ενάντια στην ομηρία της εργολαβοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που συνεδρίαζαν οι διοικήσεις των θυγατρικών του ομίλου και της ΔΕΠΑ με τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Σταθάκη.

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού. Οπως σημειώνει ωστόσο το Σωματείο, από τη συνάντηση δεν προέκυψε τίποτα νεότερο: «Ο εμπαιγμός με τις αναβολές συνεχίζεται. Εκτιμούμε πως στόχος είναι ο προεκλογικός κατευνασμός των εργαζομένων».

Για τον λόγο αυτό, σήμερα Παρασκευή, στα κεντρικά της ΔΕΠΑ στις 12 το μεσημέρι, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη, τονίζονται ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για νέες πρωτοβουλίες την επόμενη βδομάδα, απαιτώντας «απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με αναγνώριση προϋπηρεσίας και συλλογικές διαπραγματεύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ